30. oktoober 1997 kell 22:00

Turg näitab rahunemise märke

Tõusude ja languste vaheldumine närvilisel Eesti aktsiaturul jätkub -- eile oli languse päev. Tegelikult selget liikumissuunda siiski polnud, kuid jätkuvalt ebastabiilsel turul jäid peale langejad. ÄP indeksi langes päevaga 1,07%, 1063,89 punktile.

Hoolimata turu suurest volatiilsusest üksikute aktsiate lõikes võib turul märgata rahunemise märke ning kui välisturgudelt ootamtuid ja tugevaid tõukeid enam ei tule, tasakaalustub turg ilmselt praegusel hinnatasemel.

Eile selgus, et kolmapäevane üllatusuudis Hoiupanga aktsiaemissiooni ilma garantide abita täismärkimise kohta oli veidi ennatlik ja Hansa Investments levitas, kas siis tahtlikult või mitte, lihtsalt valeinformatsiooni. Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal kinnitas Postimehele, et üle poole emissioonist ostsid garanteerijad.

Börsile pürgival investeerimisfirmal maksaks edaspidi hoolega jälgida avaldatava informatsiooni kvaliteeti. Hoiatav näide on farmaatsiatehase näol ilmselt kõigil värskelt meeles.

Hoiupanga aktsiale valeinfo levitamine halvasti mõjuda ei tohiks, emissiooni survest vabanenud aktsia peaks lähiajal olema üks pangasektori stabiilsemaid.

Hetkel kuum