• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põleng ei takista börsile minekut

  Eile maha põlenud Soots Turismi ASi Toidutare oli täielikult kindlustatud
  Kuna kindlustatud olid nii hoone ja seadmed kui ka ärikaotus, pole häving nii suur, kui võiks arvata, ütles Soots. «Börsile minekut see ei sega, üks tüli on lihtsalt juures,» lisas ta.
  Mahapõlenud Laagris asuva Toidutare hoone oli kindlustatud 1,7 miljonit krooni peale ja seadmed umbes 150 000 kroonile. Sootsi sõnul oli ärikaotus kindlustatud 10 000 kroonile päevas, mis on Toidutare keskmine päevakäive. Seda summat arvestatakse äri seiskumise päevast kuni selle taastamiseni.
  Toidutare kindlustanud Hansa Kindlustuse vanemkindlustusspetsialist Aivar Vähi ütles, et mahapõlenud hoone tuletakistussüsteemides oli puudusi. «Sellele vaatamata ei näe ma põhjust, miks nad ei peaks kindlustussummat kätte saama,» ütles ta. «Meie soov on, et nad taastaksid oma äri võimalikult kiiresti.»
  Soots ütles, et Toidutare taastatakse kevadeks, mil algab uus hooaeg. «Peame välja tulema selle summaga, mis kindlustus meile maksab,» lisas ta. Toidutare hoone oli panditud 1,5 miljoni krooni eest Hoiupangale laenu katteks. Sootsi sõnul on vähetõenäoline, et pank hakkab selle summa sularahas tasumist nõudma. «Loodan, et leiame mingi kompromissi,» ütles ta.
  Tulekahju sai alguse eile hommikul kell kaheksa Toidutare köögist. Kuumast rasvast tekkinud tuli levis läbi köögi ventilatsioonitorude kiiresti hoone katuse alla. «See oli sekundite küsimus,» ütles Soots. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud, Toidutare hoonest suudeti päästa vaid mõni laoruum.
  AS Soots Turism üritas kevadel börsile pääseda, kuid segadustega aktsiaraamatu registreerimisel väärtpaberite keskdepositooriumis peatati ettevõtte aktsiaemissioon ning määrati talle 25 000 krooni trahvi.
  Soots Turismi aktsiaemissiooni korraldanud Hoiupanga Investeeringute ASi projektijuht Raul Hindov on öelnud, et Sootsil pole mõtet enne järgmise aasta kevadet aktsia börsil noteerimist üritada. «Nende majandustulemused peavad paranema,» lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Investeerimisklubi ja Äripäev ühinesid
Sel nädalal ühinesid Äripäev ja Investeerimisklubi, millega hakatakse klubi tegevust teostama koostöös Äripäeva investor Toomase meeskonnaga.
Sel nädalal ühinesid Äripäev ja Investeerimisklubi, millega hakatakse klubi tegevust teostama koostöös Äripäeva investor Toomase meeskonnaga.
Juhuslik klient süütas lõhketööde gasellis plahvatusliku kasvu
Eestis lõhketöödega tegelev Voglers Eesti kahekordistas käibe pärast seda, kui sattus juhuslikult peatsete klientide otsa Leedus. Nüüd on siht seatud ka järgmisse riiki.
Eestis lõhketöödega tegelev Voglers Eesti kahekordistas käibe pärast seda, kui sattus juhuslikult peatsete klientide otsa Leedus. Nüüd on siht seatud ka järgmisse riiki.
Raadiohommikus: muljed Dubai Expolt, räägime ka Rail Balticu hetkeseisust
Hommikuprogrammi saatejuht Hando Sinisalu saabus äsja Dubai Expo maailmanäituselt ja vahendab saates muljeid ning intervjuusid Eesti ettevõtjatega. Kuulame intervjuusid ETS-Nordi juhi Urmas Hiie, Yanu baarirobotite asutaja Alan Adojaaniga ning EASi Dubai esindaja Ege Devoni ja Expo Eesti paviljoni äriesindaja Jaan Kelderiga.
Hommikuprogrammi saatejuht Hando Sinisalu saabus äsja Dubai Expo maailmanäituselt ja vahendab saates muljeid ning intervjuusid Eesti ettevõtjatega. Kuulame intervjuusid ETS-Nordi juhi Urmas Hiie, Yanu baarirobotite asutaja Alan Adojaaniga ning EASi Dubai esindaja Ege Devoni ja Expo Eesti paviljoni äriesindaja Jaan Kelderiga.