4. november 1997 kell 22:00

Põleng ei takista börsile minekut

Eile maha põlenud Soots Turismi ASi Toidutare oli täielikult kindlustatud

Kuna kindlustatud olid nii hoone ja seadmed kui ka ärikaotus, pole häving nii suur, kui võiks arvata, ütles Soots. «Börsile minekut see ei sega, üks tüli on lihtsalt juures,» lisas ta.

Mahapõlenud Laagris asuva Toidutare hoone oli kindlustatud 1,7 miljonit krooni peale ja seadmed umbes 150 000 kroonile. Sootsi sõnul oli ärikaotus kindlustatud 10 000 kroonile päevas, mis on Toidutare keskmine päevakäive. Seda summat arvestatakse äri seiskumise päevast kuni selle taastamiseni.

Toidutare kindlustanud Hansa Kindlustuse vanemkindlustusspetsialist Aivar Vähi ütles, et mahapõlenud hoone tuletakistussüsteemides oli puudusi. «Sellele vaatamata ei näe ma põhjust, miks nad ei peaks kindlustussummat kätte saama,» ütles ta. «Meie soov on, et nad taastaksid oma äri võimalikult kiiresti.»

Soots ütles, et Toidutare taastatakse kevadeks, mil algab uus hooaeg. «Peame välja tulema selle summaga, mis kindlustus meile maksab,» lisas ta. Toidutare hoone oli panditud 1,5 miljoni krooni eest Hoiupangale laenu katteks. Sootsi sõnul on vähetõenäoline, et pank hakkab selle summa sularahas tasumist nõudma. «Loodan, et leiame mingi kompromissi,» ütles ta.

Tulekahju sai alguse eile hommikul kell kaheksa Toidutare köögist. Kuumast rasvast tekkinud tuli levis läbi köögi ventilatsioonitorude kiiresti hoone katuse alla. «See oli sekundite küsimus,» ütles Soots. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud, Toidutare hoonest suudeti päästa vaid mõni laoruum.

AS Soots Turism üritas kevadel börsile pääseda, kuid segadustega aktsiaraamatu registreerimisel väärtpaberite keskdepositooriumis peatati ettevõtte aktsiaemissioon ning määrati talle 25 000 krooni trahvi.

Soots Turismi aktsiaemissiooni korraldanud Hoiupanga Investeeringute ASi projektijuht Raul Hindov on öelnud, et Sootsil pole mõtet enne järgmise aasta kevadet aktsia börsil noteerimist üritada. «Nende majandustulemused peavad paranema,» lausus ta.

Hetkel kuum