12. november 1997 kell 22:00

Leks kujundab oma firmastiili

Tellija:- AS Leks Kindlustus

Asukoht:- Tallinn Narva mnt 13

Sisekujundus:- Urmas Lõokese arhitektuuribüroo

Mööbel:- Puustelli

Objekti suurus:- 50 m² klienditeenindusosakonnas ja 90 m² büroos

Töökohti:- klienditeenindusosakonnas 2, büroos 15

Tööde valmimisaeg:- november

Objekti maksumus:- sisustus 400 000 krooni

- Vähe sellest, et Eesti Kaabli majast ümberehitatud korrapärast meekärge meenutav moodulhoone seab teatud piirangud kõikide büroode ruumikujundusele. Lisaks on standardsete boksidena rajatud ruumide omanikud pidevalt hädas hoone haldajaga ja pole rahul maja üldkujundusega.

Uute büroode rajamisel esilekerkinud küsimusi tuli maja haldajaga -- Ernesto Preatonile kuuluva haldusettevõttega Pro Kapital -- lahendada vaat et läbi Itaalia, nagu selgitas ASi Leks Kindlustus kesklinna esinduse juhataja Reet Toivola. Nii ei lubatud maja teisel korrusel kahest vaheseinata boksist koosnevas Leks Kindlustuse büroos ära kaotada tarbetut ukseauku.

Arhitekt Urmas Lõoke selgitas, et iseenesest pole büroobokside põrandatele paigaldatud Marmoleoum halb kattematerjal, kuid üldkoridoride põrandale pandud marmoriga moodustab see äärmiselt halvasti mõjuva kontrasti.

Sellegipoolest on Leksis saavutatud omanäoline sisekujundus, milles on oluline osa Puustelli maitsekal kontorimööblil. Klienditeenindussaalis esimesel korrusel kasutati mahagoniks toonitud ja pöögist puitmööblit, teisel korrusel asuvas büroos aga heledamat kirsipuuvärvi kontorimööblit.Ühest küljest valiti Puustelli mööbel kompaktsuse ja ergonoomilisuse tõttu, sest büroosse oli vaja paigutada 90 ruutmeetrile 15 töökohta. Teisest küljest jõudis Urmas Lõoke juba eelmise, Tallinna Panga hoonesse rajatud Leksi büroo sisustamisel veendumusele, et Puustelli soliidne ja rahulik mööbel sobib kindlustuse keskkonnaga. «Kindlustuse büroo sisustamine katsetamist ei salli, ruum tuleb kujundada maitsekalt ja rahulikult,» oli Urmas Lõoke kindel.

Leks Kindlustuse turundusjuht Pille Kaselo ütles, et Leksil ei valminud pelgalt uus büroo, vaid tehti algust seltsi uue firmastiili kujundamisega.

«See on esimene büroo, mis hakkab kandma uut Leks Kindlustuse Grupi logo,» nentis Pille Kaselo. Leks saab ühtse firmastiili alustades logost ja stiiliraamatust, lõpetades ühtse büroode sisekujundusega.

Hetkel kuum