• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektrooniline võtmekapp loob korra majja

  Toime:- arvutiga kontrollitav võtmekapp lubab võtmeid kasutada vaid autoriseeritud iskutel, vastasel juhul käivitub häiresignaal
  Tootja:- T T System, Rootsi
  Maht:- standardsüsteemil 96 võtmekohta
  Mõõtmed:- 135x600x660 mm
  Toide:- 220 V ja portatiivne aku, millest jätkub toidet mõneks päevaks
  Hind:- 74 000 krooni käibemaksuta
  - Võtmed, muidu nii märkamatud asjad, annavad endast kõige rohkem märku just siis, kui nad satuvad võõrastesse kätesse või lähevad kaotsi. Igal ettevõtjal oleks mõistlik kaaluda oma firmasse võtmekapi soetamist, et vargusi, võtmete kadumisi ning muid arusaamatusi ära hoida.
  KEYsafe elektroonilist võtmekappi saab ühendada arvutiga, mis võimaldab kellaajaliselt jälgida võtmete kasutamist, määrata igale võtmeomanikule kindel ajalimiit. Arvuti peab automaatselt arvet kõikide kapiavamiste, võtmekasutuste ning teiste võtmetega sooritatud liigutuste üle.
  Korraga on võimalik arvuti mälus säilitada 6000 operatsiooni. Kõige olulisem arvutiside hüve on asjaolu, et hoolimata sellest, et kõiki võtmeid hoitakse ühes kapis, tohib iga koodiomanik kasutada vaid võtmeid, millele ta omab juurdepääsuluba. Keelatud võtme võtmisel või kapi vägivaldsel avamisel käivitub häiresüsteem.
  Võtmeid võib alati juurde tekkida, seepärast sobivad suurematele kontoritele ideaalselt kapid, mida saab laiendada kuni kolm korda. Firma pakub kappe nii viiele kui ka viiekümnele võtmele.
  Võtmekapi soetamisel on firma turvalisuse tagamise suureks plussiks kindel süsteem, mis kujuneb välja kapi kasutamise esimesest päevast. Kapi kasutaja peab teadma oma kohustusi ja õigusi, igal võtmel peab olema oma koht ja kindel number.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.