• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvestorid kadunud

  Läti börs alustas pärast pikki pühi peaaegu 6protsendilise langusega. Maaklerid on ettevaatlikud, sest peamine turumõjutaja, Tallinna börs, on langenud kaks järjestikust päeva üle 6 protsendi. Suurinvestorid pole positsioonide võtmisest huvitatud, väikeinvestoritel, kes eeelmisel nädalal olid küllaltki aktiivsed, on raha otsa saanud. Analüütikute arvates ei peegelda aktsiahindade tase ei riigi ega börsiettevõtete fundamentaalnäitaid. Samas ei näe nad ka erilist tõusu enne, kui Tallinna börs on ette võtnud otsustava suunamuudu.
  Leedu börs on samuti sõltuv peamiselt Tallinnast. Umbes kolmveerand Leedu börsi müügimahust tuleb panna meie kaasmaalaste arvele. Kadunud on ka institutsionaalsed investorid ja ilmselt selle aastanumbri sees neid lõunanaabrid ka ei näe. Väga väikese käibe tingimustes (1,55 mln litti) andis oli aktiivseim Vilniuse pank, mis langes 3,7%, 264,90 litini.
  Vene aktsiate tõusu jätkus vaid üheks päevaks. Kagu-Aasia aktsiate järsk kukkumine ning jätkuv mure A. T?ubaisi saatuse pärast langetas RTS-indeksit 2,28 protsenti. Käive oli samuti väga tagasihoidlik -- 142,7 mln dollarit. Eelkõige ollakse siiski mures makromajanduse suhtes maailmas ja eriti Aasias. Nagu teisteltki arenevatelt turgudelt, on ka Vene börsilt institutsionaalsed investorid kadunud nagu tina tuhka. Turuliider Ühendatud Energiasüsteemid langes 3,81protsenti, 0,24 dollarini. Üle protsendise languse tegi läbi ka teine gigant -- LUKoil, mis lõpetas 19,1 dollaril.
  USA aktsiad tegid eile läbi väikese languse, sest investorid olid ostsustanud pärast kolmepäevast tõusu välja võtta kasumi. Jätkuvalt ollakse ettevaatlikud sündmuste suhtes Kaug-Idas. Analüütikute sõnul vaatavad paljud investorid ümber ka oma aktsiaportfellid -- enam investeeritakse laiapõhjalise turukapitalisatsiooniga aktsiatesse ning loobutakse volatiilsemast tehnoloogiasektorist, mis kannatas enim oktoobrikuise languse ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.