• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus võib tagasi astuda

  Valitsusliidu ettepanekul katkestati üleeile õhtul riigieelarve teine lugemine, peamise põhjusena asjaolu, et opositsioon hääletas koos Keskerakonnaga eelarvekavasse 200 miljonit krooni õpetajate palgatõusuks.
  Peaminister Mart Siimann teatas kolmapäeva õhtul pärast riigieelarve arutelu Reformierakonna liidri Siim Kallasega kohtudes, et võib tekkinud pingete tõttu tagasi astuda.
  Isamaaliidu esimehe Toivo Jürgensoni sõnul võib ju valitsuskoalitsioon tagasi astuda, kui ta seda soovib, kuid suhteliselt labaste võtetega ei õnnestu koalitsioonil opositsiooni hirmutada.
  Riigikogu liikme Mart Laari kinnitusel ei ole koalitsiooni tagasiastumine vajalik, sest tekkinud probleemidele leiab lahenduse. Kui koalitsioon tahab tagasi astuda seetõttu, et õpetajad palka juurde saavad, võiks see juhtuda pärast aastavahetust, lisas Laar.
  Tuli ju puudustele viidata ja hääletamine näitas seda, et nüüd alles algab sisuline diskussioon nendes valupunktides, kommenteeris Jürgenson õpetajate palgatõusuks vajalike miljonite sissehääletamist.
  Laari sõnul ei ole eelarve lõhki. Tema sõnul saaks 200 mln kroonile katte, kui suurendada riigieelarvest finantseeritavate asutuste omatulu laekumist. «Kui Tallinna linna eelarves on asutuste omatulud välja toodud, siis võiks riik seda sama teha,» ütles Laar.
  Raju ütlusel pole Isamaaliidu esitatud katteallikas õpetajate palgatõusule reaalne. «See on puhas õhk. Kust võetakse 200 miljonit omaniku tulu, kui erastamine läheneb lõpule. Lisaks on viie seaduse järgi ette nähtud omanikutulu jätmine teatud ettevõtetele,» lausus ta.
  Laari sõnul on Isamaaliit valmis otsima teist katteallikat, kui see ei sobi. «300 miljonit krooni võiks valitsemise kulusid kärpida. Kokku saab hoida ka bürokraatiakulude arvel. See on piisav raha tõstatatud küsimuste lahendamiseks,» kinnitas Laar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.