Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome kindlustab Moskvas uut profiili

  Allikate sõnul tulevad Venemaa presidendi Boriss Jeltsini ja juhtivate ametnikega arutlusele Euroopa Liidu seisukohad piirkondliku julgeoleku tagamisel ning rida kaubandusalaseid küsimusi.
  «Visiit on suurepärane võimalus teadvustada Soomet kui Euroopa Liidu riiki,» ütles Soome välisministeeriumi Venemaa suhete osakonna juhataja Rene Nyberg. «Mõte on selles, et Soome positsioon on täiesti muutunud, Soome on ELi riik ja meie piir (Venemaaga) on ühtlasi ELi piir.»
  Külma sõja ajal takistas Venemaaga sõlmitud sõprusleping Soomel tihedamate sidemete arendamist Lääne-Euroopaga. Nõukogude Liidu kokkuvarisemise järel on Soome oma poliitika aga aktiivselt läänele orienteerinud, ühinedes 1995. a Euroopa Liiduga ning olles esimeste 1999. a rahaliiduga liituvate riikide hulgas.
  Samas näeb Soome enesel häid väljavaateid ainsa Venemaaga ühist piiri omava Euroopa Liidu riigina.
  Soome on algatanud Euroopa Liidus nn Põhjala dimensiooni initsiatiivi, mille eesmärk on edendada kaubandussidemeid Euroopa Liidu ja selle suure naabri vahel ning koordineerida bloki Venemaa poliitikat. Idee leidis teistelt liikmesriikidelt tugevat toetust.
  Soomel on juba praegu võtmepositsioon ELi ja Venemaa kaubandussuhetes, sest Soome sadamate kaudu toimub 40 protsenti naabrite kaubavahetusest.
  Soome ja Venemaa kaubandussuhted on pärast kokkuvarisemist 1990. aasta alguses kiiresti arenenud ning presidentide kohtumisel on plaanis alla kirjutada kahepoolsete riiklike garantiide kokkuleppele, see peaks avama tee uute suurte kaubanduslepingute sõlmimiseks.
  Presidendi visiidi raames Moskvas korraldatud Soome päevade kaubandusmessil tutvustab oma toodangut üle saja Soome firma. Peale selle toimub seminar Soome ja Venemaa ettevõtjatele. Huvi ürituste vastu on korraldajate sõnul väga suur.
  President Ahtisaaril on plaanis käsitleda ka Venemaa ja Balti riikide suhteid. Soome pooldab kolme riigi ühinemist Euroopa Liiduga, mis aitaks kaasa piirkonna stabiilsuse kasvule.
  Ehkki Soome ei ole ise NATO liige, toetab riigi valitsus Euroopa Liidu seisukohta, et Balti riikidel peab olema õigus taotleda pääsu NATOsse Moskva vastuseisust hoolimata. REUTER-KL
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Rainer Saks: Ukraina võiduvõimalus on palju suurem, kui Venemaa kordab üht viga Venemaa "suurpealetungi" analüüs
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Soome jääb sammu kaugusele NATOst, Rootsil on olukord keerulisem
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Elon Musk hindas Twitteri väärtuse varasemast poole väiksemaks
Twitteri tegevjuht Elon Musk pakkus ettevõtte töötajatele aktsiahüvitist, mille tegi ettevõtte 20 miljardi dollari suuruse väärtuse pealt. Elon Musk ostis Twitteri eelmisel aastal 44 miljardi dollariga.
Twitteri tegevjuht Elon Musk pakkus ettevõtte töötajatele aktsiahüvitist, mille tegi ettevõtte 20 miljardi dollari suuruse väärtuse pealt. Elon Musk ostis Twitteri eelmisel aastal 44 miljardi dollariga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.