2. detsember 1997 kell 22:00

Tubakaäri trumpab kütusemüüjad üle

Esmaspäeval, kui tõusis mootorikütuse aktsiisimäär, leidis Äripäev oma juhtkirjas, et kütusemüüjatel ei ole vähemalt kuu jooksul tõsiseltvõetavat põhjust tõsta autokütuse hinda. Ei ole ju bensiin, mida praegu müüakse, maksustatud kõrgema aktsiisiga. Hinnad tanklates siiski kerkisid.

Tubakatoodete maaletoojad plaanivad tõestada, et nende kõrval on kütuseärimehed lausa poisikesed. Kõigi tubakaliikide aktsiisi tõusu on seaduseandjad ette näinud tuleva aasta jaanuaris.

Üsna inimlik reaktsioon igasugu oodatavatele hinnatõusudele on varude soetamine.

Kui kütusefirmad hakkasid väiksema aktsiisiga sissetoodud kütust kõrgema hinnaga müüma vähemalt aktsiisimäära tõusmise päevast, võimaldades klientidel enne seda oma paagid-pütid täis osta, siis sigaretiturustajad ei saa mööda kiusatusest aktsiisitõus enda kasuks pöörata juba detsembris, st kokkuostubuumi eel.

Hetkel kuum