• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Messi stsenaarium on hädavajalik

  Mess ei ole surnud foto, pigem on see elav teater. Seega peavad stsenaarium, dekoratsioonid ja rollid omavahel hästi sobima. Kui olete kujundusfirmadest pakkumised, joonised või boksi maketi kätte saanud, on aeg hakata koostama messi stsenaariumi.
  Mõned näpunäited, mida silmas pidada, et messiboks oleks funktsionaalne:
  - boksi asukoht, inimeste liikumise skeem ja kujundus peavad omavahel sobima;
  - töötajate arv messiboksis peab olema optimaalne, mitte liiga vähe või liiga palju;
  - igal töötajal peab olema oma vastutuspiirkond, optimaalne on 3--5 ruutmeetrit inimese kohta;
  - ära kasuta müügilette -- see on tarbetu barjäär müüja ja kliendi vahel. Avatud boks on märksa efektiivsem.
  Ära unusta, et:
  - töötajad peavad olema messil atraktiivsed;
  - neil peab omama piisavalt kogemust -- kontrolli nende teadmisi firma kaupade ja teenuste kohta;
  - teavita töötajaid firma messipakkumistest (juhul kui firma neid teeb);
  - määra kindlaks, kes on kus ja mida ta teeb;
  - määrake inimene, kes koordineerib meeskonna tööd;
  - koosta müüja meelespea ja anna see igale müüjale kaasa.
  Ole inimlik -- kui firma töötajate arv lubab, siis koosta mõistik töögraafik. Kui inimene on messil terve päeva ja nii mitu päeva järjest, siis tema entusiasm, tähelepanu, viisakus ja suhtlemisvalmidus väheneb väsimuse tõttu. Kuldne variant on neli tundi päevas inimese kohta. Vastasel juhul teeb müüja kõike muud kui müügitööd. Kui messil on aga kõik firma töötajad korraga, kannatab firma igapäevane müügitöö.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.