• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaparteid kukutasid Hagelbergi läbi

  Eesti Panga presidendi Vahur Krafti sõnul ei takista nõukogu esimehe puudumine keskpanga igapäevatööd, kuid pärsib esindusfunktsioonide täitmist.
  Selget vastuseisu Hagelbergi kandidatuurile avaldasid riigikogus maaerakonnad. Maaliidu nimel esinenud Juhan Telgmaa süüdistas Eesti Panka maamajanduse tõukamises kõlvatu konkurentsi meelevalda ja passiivsuses börsikrahhi vältimisel. «Pidevalt on tõrjutud maamajandusele adekvaatsete krediidivõimaluste -- pikalaenupanga -- loomist, kust oleks võimalik võtta madala intressiga krediiti 50 aastaks,» märkis Telgmaa. Maaliit soovib panganõukogu esimehe valimist väljastpoolt praegust nõukogu ja nõukogu komplekteerimist erakonnapoliitikutega.
  Reformierakonna fraktsiooni esimehe Siim Kallase sõnul on panganõukogu juhita jäämine halb sõnum maailmale. «Hagelbergi kandidatuuri tagasilükkamine näitab, et tegelik võim kuulub maaerakondade, kes ei tee vahet rahapoliitikal ja katusepleki jagamisel,» nentis Kallas.
  Panganõukogu esimehe kohalt lahkuv Uno Mereste kinnitas, et riigikogu otsus tugines rahandusalasele asjatundmatusele ja majandusalasele vastutustundetusele. «Kui Eesti Pank jagaks 50 aasta peale odavaid krediite, oleksime täna vaesemad kui bulgaarlased,» arvas Mereste.
  Raimund Hagelberg kogus riigikogus 40 poolt- ja 47 vastuhäält. Riigikogu lükkas 27 poolt- ja 54 vastuhäälega tagasi ka presidendi ettepaneku kinnitada riigikontrolöriks Tallinna aselinnapea Ants Leemets.
  Presidendi kantseleist ei osatud riigikogus tehtud otsust kommenteerida ning seal ei teatud, millal ja keda võiks president järgnevalt Eesti Panga nõukogu esimehe ning riigikontrolöri kohale esitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.