22. detsember 1997 kell 22:00

Kompromiss ERAAs

Lepiti kokku, et ERAA nõukogu taastab assotsiatsioonist välja heidetud 52 firma liikmestaatuse ja pärast 9. jaanuari lõpetatakse kõik omavahelised kohtuvaidlused. Otsustati moodustada pariteetsetel alustel töögrupid, kes erakorralise üldkogu ette valmistavad.

«Vaidluse pöörded läksid liiga kõrgeks, see hakkas ohustama ERAA rahvusvahelist mainet, mistõttu otsisime nõukoguga vastastikku kompromissivõimalusi ja jõudsime nendeni,» ütles opositsiooni üks eestvedajaid, OÜ Aatomik-Transport juhatuse liige Heiki Paarop.

Tema sõnul leppisid vaidlevad pooled kokku, et enam ühenduse mustas pesus ei sorita ja 479 firmat liitvas assotsiatsioonis tekkinud vastuolud peab demokraatlikult lahendama üldkogu.

Üldkogul kinnitatakse ERAA uus põhikiri, lõpetatakse praeguse ERAA nõukogu volitused ja valitakse ühendusele uus juhtorgan. ERAA liikmete nimekiri puhastatakse mittetöötavatest firmadest.

Tüli ERAA nõukogu ja osa liikmete vahel tekkis sellest, et nõukogu ei andnud enda tegevusest ja ERAA raha liikumisest piisavalt infot ning enne suvist aastakoosolekut tekitas osa nõukogu liikmeid riiulifirmade abil ERAAs hääletusmasina, mis võimaldas nõukogul läbi suruda talle olulisi otsuseid.

Hetkel kuum