22. detsember 1997 kell 22:00

Viktor Kaasik naeruvääristas halduskohut

Innovatsioonipanka esindava Viktor Kaasiku sõnul kattuvad pangale tehtud ettekirjutuste motiivid sajaprotsendiliselt. «Ettekirjutus on põhjus ja litsentsi tühistamine tagajärg,» lausus Kaasik. Ta pidas samade asjaolude arutamist eri kohtunike poolt ebaõigeks.

Eesti Panga esindaja vandeadvokaat Aare Tark leidis, et Innovatsioonipank püüab oma taotlusega kohtuasja pikendada. Ta sõnas, et Eesti Panga nõukogu otsus ja pangainspektsiooni ettekirjutus on oma mõju ja jõu poolest erinevad.

Viktor Kaasik ütles, et Innovatsioonipanga taotlus on ajendatud ringkonnakohtu novembri lõpu otsusest, mis tühistas halduskohtu otsuse Eesti Panga nõukogu otsuse kehtetuks tunnistamise kohta ja saatis kohtuasja tagasi halduskohtusse.

Tallinna halduskohus juhtis eile tähelepanu, et kassatsioonkaebuse esitamise tähtaeg ringkonnakohtu otsuse peale pole veel lõppenud. Viktor Kaasik ütles seepeale, et kohus muutub absurditeatriks.

Kui kohtunik Karin Kalmiste viitas võimalusele määrata trahv kohtu solvamise eest, kinnitas Kaasik, et ta suhtub kohtusse jätkuva lugupidamisega.

Innovatsioonipanga ja Eesti Panga kohtuvaidlus halduskohtus jätkub jaanuari lõpul.

Hetkel kuum