• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuuba erandlikud jõulud

  Pärast kolmekümneaastast vaheaega tähistab kommunistlik Kuuba tänavu jälle jõule, mis tänu paavst Johannes Paulus II palvele on sel aastal erandkorras presidendi dekreediga lubatud.
  Kuuba võimud kaotasid jõulud riiklike pühade seast 1960. a lõpus, tuues põhjenduseks, et jõulupüha takistab suhkruroo koristamise strateegiliste ülesannete täitmist. Nüüd, kui roomakatoliku paavst Johannes Paulus II tuleb peagi Kuubasse visiidile, oli tema sooviks, et kuubalastel oleksid jõulud ametlik püha. Ja president Fidel Castro soostus jõule tähistama, kuid ainult sel aastal.
  Kuuba revolutsiooni järel 1960. ja 1970. a sündinud noortel on ajuloputuse tagajärjel isegi mälestus jõuludest peast pühitud. Kuid jesuiitliku kasvatuse saanud Fidel Castro meenutab hea sõnaga jõulude tähistamist oma isa farmis: «Me olime sel ajal väga õnnelikud ja saime süüa, mida süda himustas,» tunnistas ta.
  Jõulutraditsioonide alleshoidjad on Kuubas katoliiklased. Nii NLi kokkuvarisemine kui USA jätkuvalt vaenulik suhtumine on teinud Kuuba juhtkonna murelikuks, mistõttu ta on eelistanud katoliku kirikuga hoida sõbralikke suhteid. FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.