Fiati uus mudel õpetab ostjaile itaalia keelt

23. jaanuar 1998, 00:00

Fiat Seicento

 • mootorivalik: 2 bensiinimootorit ? 900 ja 1100 cm³
 • võimsus: 39 ja 54 hj
 • pikkus: 3,32 m
 • laius: 1,5 m
 • kohti: 5
 • turustamise algus: kevad 1998
 • Itaalia autotootja Fiat Auto S.p.A alustab märtsis uue pisiauto tootmist. Kolmeukseline uustulnuk kujutab endast senise Fiati pisima mudeli, 1991. aastast tootmises püsinud Fiat Cinquecento (itaalia keeles viissada) järeltulijat ja annab autohuvilistele võimaluse veel itaaliakeelseid numbreid selgeks saada ? uustulnukas saab endale nimeks Seicento (itaalia keeles kuussada).

  Cinquecentoga võrreldes on Seicento pisut suurem ? pikkust on lisandunud 10 cm, laiust 2,5 cm. Siiski on tegu ühe maailma kõige väiksema seeriaautoga, sest Seicentost on praegustest seeriaautodest lühemad veel vaid Mercedese ja ?veitsi kellatootja Swatch ühistöös valminud Smart, Lada väikeauto Oka, Subaru pisim mudel Vivio ja kaks Daihatsu mudelit ? Cuore ja Move.

  Sarnaselt Cinquecentole hakatakse Seicentot tootma kahe erineva mootoriga ? 39hj 900- ja 54hj 1100kuupsentimeetrise töömahuga neljasilindrilise jõuallikaga (Cinquecento oli mõningates maades saadaval ka 700cm³ mootoriga, mida Seicentol enam kasutada ei kavatseta).

  Põhilisi varustusastmeid on kolm ? baasmudel S ja sportlikum SX, pluss luksuslikum variant Suite. Edaspidi lisanduvad neile veel automaatsiduriga Seicento Citymatic ja elektri jõul liikuv Seicento Elettra.

  Seicentot hakatakse nagu Cinquecentotki tootma Poolas asuvas Fiati tehases.

  Fiat Cinquecento ei kuulunud Eestis Fiate müüva ASi Asmer Auto mudelivalikusse, kuna nõudlus sellise klassi autode järgi on tagasihoidlik. Asmer Auto tegevdirektor Mart Kongo ütles, et ehkki nad on ühe Cinquecento Eestisse müünud, on ilmne, et sellise klassi autot Eestis eriti ei taheta. ?Ega selline auto eriti odav olegi ? Cinquecento maksis minu mäletamist mööda üle 100 000 krooni,? meenutas Kongo. Küll on tema teada aga Cinquecento olnud üllatavalt edukas näiteks Saksamaal.

  Kas Seicento meie müügisalongidesse jõuab, pole veel teada, sest uue mudeli kohta puudub siinses Fiati esinduses seni igasugune info.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   28. November 2011, 18:08
   Otsi:

   Ava täpsem otsing