RTS taas alla 300 punkti

26. jaanuar 1998, 00:00

Riia börsi aktsiahindade languse lõppu ei ole veel näha ning maaklerite sõnul jätkub trend vähemalt paar-kolm nädalat. Reedene juhtlangeja põhinimekirjas oli Daugavpisli ajamiketitehas 6,17 protsendiga. Investorid on huvi aktsia vastu kaotanud möödunud aasta viletsate majandustulemuste tõttu. 1998. aasta ei tõota samuti midagi paremat. Unibanka langes samuti, seekord 2,96 latini.

Ka Vilniuse börs lõpetas üldise languse nädala osalise tõusuga. Kui börsi ametlik indeks langes 2,4%, siis laiemapõhjaline Litin-A lõpetas päeva 0,55protsendilise tõusuga. Maaklerite sõnul täheldati mõningast välisinvestorite huvi. Hinnad on madalad ja aasta tulemused küllaltki korralikud. Suuremat huvi pakkus Leedu Gaas ja Vilniuse Pank, kuigi reedel Vilniuse Pank ja Hermis veel langesid. Viimase vastu loodetakse huvi tärkavat lähipäevadel.

Indoneesia valuutakriisist ja president Clintoni seksiskandaalist tingitud välisinvestorite müügisurve viis Vene aktsiahinnad reedel 4,56protsendilise langemiseni. RTS-indeks langes taas peale 25. aprilli 1997 alla 300 punkti. Maaklerite sõnul on turul ainult müüjad, ostjaid ei paista kusagilt, kui mõned kohalikud investorid välja arvata. Kõigi huulil on küsimus, millal saavutatakse põhi. Kas see on juba käes või valitsevad langusmeeleolud ka järgmistel nädalatel.

Nädalalõpp USA turul kujunes kehvemaks kui esialgu võis arvata. Suurettevõtete järgmise aasta kasumiprognoosid ei tule kõige paremad, ebakindlust tekitas ka president Clintoni uus seksiskandaal. Suuri liikumisi siiski ei toimunud ning turg jäi äraootavale seisukohale. Kõige enam kaotasid naftakompaniid, mis said uue hoobi toornafta hinna langemisega neljapäeval viimase nelja aasta madalaimale tasemele. Reedel jätkus aktsiahindade langus täie hooga. Esimeste tundidega kaotas Dow Jonesi tööstuskeskmine 83 punkti, Nasdaqi langus oli veidi mõõdukam.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing