1. veebruar 1998 kell 22:00

Kauplemine börsil oli loid

Äreva ja äärmiselt volatiilse jaanuari viimastel päevadel muutus turg loiuks, nii et reedel jäi ÄP indeks tagasihoidlikus kauplemises (börsisüsteemi käive oli 434 tehingu juures 55,12 mln kr) peaaegu neljapäevaõhtusele tasemele -- kerkis 0,02%, 779,01 punktile.

Ajal, mil kauplemine Tallinna börsil on raugemas (isegi pangaaktsiate käibed kahanesid 0,5--16 mln kroonile), suudavad järjest suuremat investorite tähelepanu võita Baltika ja Klementi aktsia. Klementi aktsiaga tehti reedel koguni 57 tehingut (tööstussektoris tavaliselt ca 10 tehingut päevas) ja Baltika aktsiaga 33 tehingut.

Käibed ulatusid küll vaid Baltikal 3,3 ja Klementil 1,8 miljoni kroonini. Võrreldes aga näiteks turu liidri Hansapanga aktsia 16,8 mln kroonise käibega on need igati korralikud ja tähelepanuväärivad.

Analüütikud ja maaklerid arvavad, et suure huvi taga on levivad kuuldused kahe ettevõtte võimalikust ühinemisest. Kuigi vähemalt Baltika poolt on seda peetud hetkel vähetõenäoliseks, paistab turul olevat investoreid, kes seda usuvad. Klementi aktsia hind kerkis eelmisel nädalal 37,6% ja Baltika aktsia 28,5%.

Hetkel kuum