2. veebruar 1998 kell 22:00

Paldiski Põhjasadama aktsiate müük venib

Jaan Mölder ütles, et Paldiski Põhjasadama aktsiate ostja selgub alles veebruari keskel, sest läbirääkimised võtavad oodatust rohkem aega. Linnapea keeldus täpsemalt kommenteerimast, kellega läbirääkimisi aktsiate müümise üle peetakse.

Soome firma Baltic Tank Ltd tahab ehitada sadamasse keemiasaaduste terminaali ning on lubanud investeerida 50 miljonit krooni. «Sellise firmaga nagu Baltic Tank ei ole me läbirääkimisi pidanud,» kinnitas Mölder, keda on varem seostatud ühistes huvides Baltic Tanki omanikega.

ASi Tallinna Sadam, kellele kuulub Paldiski Lõunasadam, pole ettevõtte finantsdirektori Sandor Liive sõnul teinud pakkumust Põhjasadama aktsiate ostuks. «Tallinna Sadamale piisab Lõunasadamast,» lausus ta.

«Kõne all on pigem Paldiski Lõunasadama iseseisvumine, mitte täiendava huvi otsimine,» selgitas Liive.

ASi Paldiski Põhjasadam direktor Heldur Suun ütles, et tulevaselt sadama aktsiate ostjalt oodatakse sadamate opereerimise alaseid kogemusi, sidemeid ning raha. Põhjasadamas töötab Suuna sõnul umbes poolsada inimest.

Sadama töötajad ega juhtkond Suuna kinnitusel aktsiate ostmisest huvitatud ei ole. «Kui mina oleksin investor, siis näeksin, et mulle siit dividende veel niipea ei tule,» põhjendas Suun oma ostuhuvi puudumist.

Suun ei välistanud, et sadama aktsiate potentsiaalne ostja võib olla mõni välisinvestor.

Praegu sadamas tegutsevatest operaatorfirmadest nimetas sadama direktor ainult laadimis- ja lossimistöid tegevat ASi Palsteve, mis on sadama sidusettevõte. «Eks aktsiate müük ongi seepärast korraldatud, et leida konkreetseid, tõsiseid partnereid, kes oleksid nõus siia finantseerima ja osalema sadama töös,» ütles Suun.

AS Paldiski Põhjasadam lõpetas eelmise aasta mõnekümne tuhande kroonise kasumiga, väitis Suun. Sadama kaubakäive oli 111 000 tonni, mis rahalises väärtuses moodustas 4 miljonit krooni, ütles Suun.

Hetkel kuum