16. veebruar 1998 kell 22:00

Rannilal tehas Ukrainas

ASi Rannila Profiil turundusjuht Uku Randmaa ei soostunud veel avaldama Ukrainasse tehtava investeeringu suurust, kuid ta kinnitas, et tegemist on etapiviisilise investeeringuga, mida suurendatakse vastavalt vajadusele.

Ukraina tehases hakatakse esialgu tootma vaid katusekivi imitatsiooni, edaspidi ka teisi katusekattematerjale. Ukraina firma nimi on Rannila Kyev.

Tehase käesoleva aasta käibeks prognoositakse 7 miljonit krooni ja kasumit Rannila Profiil Ukrainast ei oota.

Rannila Profiil tegutseb Ukrainas viiendat aastat. Uku Randmaa ütles, et kohaliku tehase käivitamine võimaldab oluliselt vähendada tarneaega, millest ainuüksi transport võtab praegu kaks nädalat. Samuti vähenevad toodetel kahjustused, mis võivad tekkida transpordil, lisas ta.

Soome Rautaruukki kontserni kuuluva Rannila Profiili toodangust läheb 70 protsenti ekspordiks, peamiselt Ukrainasse ja Leetu. Ukraina ehitusmaterjaliturul tegutsevast 17 firmast on Rannila Profiil esimene, kes rajab Ukrainas oma tehase.

Rannila Profiili eelmise aasta käive oli 400 miljonit krooni, selle aasta käibeks prognoositakse 500 miljonit krooni.

Hetkel kuum