Laevapileti hinnal on ruumi langeda

10. märts 1998, 00:00

Soome ja Eesti vahelise kaubaveo hind sõltub laevafirmadest. Võrreldes Tallinna-- Helsingi laevaliini Helsingi-- Stockholmi liiniga, on hinnalangusele rohkelt ruumi.

Helsingi ja Stockholmi vahemaa on viis korda pikem kui vahemaa Tallinnast Helsingisse. Samas maksab koorma liinimeeter Helsingist Stockholmi Viking Line'i laevadel ca 536 krooni, Tallinn--Helsingi liinil on Tallinki koorma liinimeetri tavahind 350 krooni. Vahe on vaid 1,5kordne. Et vahemaa ja piletihinna suhe oleks vastavuses, peaks liinimeeter Tallinnast Helsingisse maksma kuni 110 krooni.

Lähematel aastatel laevafirmad sellise hinna juurde ei jõua. Alates möödunud aastast on nad Eesti ja Soome vaheliseses kaubaveos ainuvalitsejad, sest maismaaühenduse katkestas Venemaa 250 dollarit maksev veoluba riiki sõitmisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing