9. märts 1998 kell 22:00

Laevapileti hinnal on ruumi langeda

Soome ja Eesti vahelise kaubaveo hind sõltub laevafirmadest. Võrreldes Tallinna-- Helsingi laevaliini Helsingi-- Stockholmi liiniga, on hinnalangusele rohkelt ruumi.

Helsingi ja Stockholmi vahemaa on viis korda pikem kui vahemaa Tallinnast Helsingisse. Samas maksab koorma liinimeeter Helsingist Stockholmi Viking Line'i laevadel ca 536 krooni, Tallinn--Helsingi liinil on Tallinki koorma liinimeetri tavahind 350 krooni. Vahe on vaid 1,5kordne. Et vahemaa ja piletihinna suhe oleks vastavuses, peaks liinimeeter Tallinnast Helsingisse maksma kuni 110 krooni.

Lähematel aastatel laevafirmad sellise hinna juurde ei jõua. Alates möödunud aastast on nad Eesti ja Soome vaheliseses kaubaveos ainuvalitsejad, sest maismaaühenduse katkestas Venemaa 250 dollarit maksev veoluba riiki sõitmisel.

Hetkel kuum