18. märts 1998 kell 22:00

Erastamisagentuuril võib saada töö otsa

Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet ütles, et valitsuses on erastamisprogrammi arutatud vähemalt kaks korda ja põhimõtteliselt on valitsus programmis toodud seisukohtadega nõus olnud. Siiski pole programmi vastu võetud.

«Mingil hetkel võib meil lihtsalt töö otsa saada,» kommenteeris Sarnet erastamisprogrammi kinnitamise takerdumist valitsuses.

Majandusminister Jaak Leimann tunnistas, et erastamisprogrammi vastuvõtmist segab 1996. aasta lõpus sõlmitud koalitsioonilepe.

Sarnet rääkis, et on käinud valitsuse istungil erastamisprogrammi arutamisel ning siis tekitas põhilisi vaidlusi Moe piiritusetehase ja Liviko riigile kuuluvate aktsiate erastamine.

«Olid erimeelsused koalitsioonipartnerite vahel. Ühed arvavad, et need aktsiad peaks erastama, teised arvavad, et seda ei tohiks teha,» teatas Sarnet. «See on minu arvates ainus probleem, mille tõttu erastamisprogramm on takerdunud.»

Leimann rääkis, et neil päevil on põhjust loota, et lepe muudetakse ning siis saab programmi kinnitamise ka valitsuses ära vormistada. «Mingeid sisulisi vaidlusi programmi osas valitsuses ei ole,» kinnitas Leimann.

Hetkel kuum