22. aprill 1998 kell 22:00

Merko ja Tallinna Vesi loovad ühisfirma

Merko juhatuse esimehe Tõnu Toomiku sõnul hakkab kinnisvarafirma tegutsema kohe pärast äriregistrisse kandmist, kandeavaldus esitatakse lähipäevadel. Uue ettevõtte aktsiakapital jagatakse võrdselt Merko ja Tallinna Vee vahel, tegevjuhi nime Toomik avaldada veel ei soovinud. Tallinna Vesi teeb esimese sissemakse oma varade näol.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Enno Pere lubas täpsemad kommentaarid anda nädala pärast, kui Merko ja EMV liitumisläbirääkimised on lõppenud, kuid mainis siiski, et otsus firma loomise kohta on tehtud.

Merkoga kinnisvara arenduse vallas tihedat koostööd teinud Arco Vara AS Kinnisvarabüroo juhatuse esimees ei osanud öelda, kas Arco Vara kaasatakse ka uude projekti, kuid ta ei välistanud sellist võimalust.

Merko Ehitusel on Toomiku kinnitusel kavas luua teinegi kinnisvara arendusse investeeriv firma, mille maht on 240 miljonit krooni. Loodav kinnisvarafond peaks lähiaastatel laenuressurssi kaasates investeerima eelkõige Tallinna, Riia ja Vilniuse kinnisvaraarendusprojektidesse ligi 700 miljonit krooni.

Toomik ütles, et peale ASi Merko Ehitus saab omanikuks üks lääne investor, kelle päritolu avaldada on veel liiga vara.

Hetkel kuum