• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Renault täiustas Magnumi seeria veokit

  Eestis on kolme esimese kuuga müüdud vaid üks Renault' veoauto. Kuigi Renault' nõrgim koht on väike hooldusvõrk, peaks uue Renault Magnum Integrali müüki tulek suurendama huvi Renault' veokite vastu.
  Uue sadulveoki Magnum Integrali tähtsamad uuendused on elektrooniline pidurdussüsteem (EBS), sissemurdmiskindel elektrooniline käivitamise blokeerija, sõiduki funktsioone kontrolliv info kogumise ja analüüsimise seade Infomax, täiustatud jõuülekanne, uus kabiini vedrustussüsteem ja hüdrauliline aeglusti.
  Uus EBS-pidurdussüsteem rakendub peaaegu samal ajal piduripedaalile vajutamisega. Võrreldes tavaliste pidurisüsteemidega väheneb 80km/h sõidukiiruse juures peatumisteekond 12 meetri võrra.
  Infomaxi abil saab optimeerida sõiduki tootlikkust ja hooldust ning reguleerida sõiduki näitajaid vajadustekohaseks.
  Magnum Integrali põhivarustusse kuulub ka uut tüüpi põikiamortisaatoritega varustatud kabiini vedrustus. Kahest amortisaatorist ja ühest rullamortisaatorist koosnev süsteem on suurendanud sõiduki juhitavust, kuna hoiab ära kabiini kaldumise järskudes kurvides või pidurdamisel.
  Renault' veokid on hästi vastu pidanud. Väikseid vigu on, kuid ei saa öelda, et neid oleks mõne teise veoki margiga võrreldes rohkem või vähem.
  Renault' suurim eelis on kabiini ehk juhi tööruumi lahendus. Juht on tõstetud kõrgele, mitte ei ole kõike ehitatud juhi peale.
  Hooldus on rahuldav, kuigi Volvo ja teiste veokite hooldus on paremal järjel. Renault' hooldussüsteem ja varuosade liikumine on tagasihoidlikum.
  Magnumi kabiin on suur ja mahukas, mis on juhile väga tähtis.
  Kuid kabiin asetseb kõrgel ja juhil on mööda külgmist redelit raske siseneda ja väljuda.
  Praktiliselt puudub Renault'l teenindusvõrk. Tal on vaid üks punkt Tallinnas. Eesti autoostja tahab siiski, et oleks kaetud põhilised magistraalid ning garanteeritud varuosade tarnekiirus, et õnnetuse korral saaks abi võimalikult kiiresti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.