• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vambola tänava büroohoone köidab omapäraste kujunduselementidega

  Tellija sooviks oli kuuekorruselisse majja mahutada väiksema pinnaga bürooruume firmadele, kes ei vaja suurt pinda. Osa majast rentis Seesam Kindlustus. Viiendal korrusel paikneb Austria saatkond ning esimesel Sinine Salong. Korruseid ühendavast heledavärvilisest trepikäigust avaneb läbi klaasseina vaade tänavale. Nii metallist trepikäsipuud kui laes rippuvad väikesed valgustid annavad ruumile kerge, õhulise ja modernse tooni.
  Kuuendal korrusel, kus asub Seesam Kindlustuse juhtkond, eraldavad koridori lainelised puitseinad. Roostevaba teras nende seinte allääres, mis annab samasuguse efekti kui peegel, loob mulje, nagu seisaks sein õhus. Tööruum on kujundatud ümarate helepruunide laudade ja tumesiniste toolidega. Seinad on rohekashallid.
  Sellise sisekujunduse tingis eeskätt maja välisarhitektuur: modernne vorm ja materjalid. Värvivalik sõltus põhirentniku firmavärvidest ja tema värvieelistustest. Viimistlusmaterjalide valikul püüdis Pille Lausmäe (Pille Lausmäe sisearhitektuuribüroo) võimaluse piires kasutada eksklusiivsemaid materjale, nagu graniit, puit ja klaas. Lausmäe büroole oli kujunduse tähtajaks valmis tegemine raske ülesanne, sest just samaks ajaks pidi valmis saama ka reisilaev Fantaasia.
  Et maja on suhteliselt väike, tuli sisearhitektil tähelepanu suunata detailidele, nagu näiteks vaheseinad või infolett esimesel korrusel. Kompaktse majalahenduse juures oli tähtis ka valgustus. Disaineri püüdeks oli lisada valgusega sära ka maja välisfassaadile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.