29. aprill 1998 kell 22:00

Vambola tänava büroohoone köidab omapäraste kujunduselementidega

Tellija sooviks oli kuuekorruselisse majja mahutada väiksema pinnaga bürooruume firmadele, kes ei vaja suurt pinda. Osa majast rentis Seesam Kindlustus. Viiendal korrusel paikneb Austria saatkond ning esimesel Sinine Salong. Korruseid ühendavast heledavärvilisest trepikäigust avaneb läbi klaasseina vaade tänavale. Nii metallist trepikäsipuud kui laes rippuvad väikesed valgustid annavad ruumile kerge, õhulise ja modernse tooni.

Kuuendal korrusel, kus asub Seesam Kindlustuse juhtkond, eraldavad koridori lainelised puitseinad. Roostevaba teras nende seinte allääres, mis annab samasuguse efekti kui peegel, loob mulje, nagu seisaks sein õhus. Tööruum on kujundatud ümarate helepruunide laudade ja tumesiniste toolidega. Seinad on rohekashallid.

Sellise sisekujunduse tingis eeskätt maja välisarhitektuur: modernne vorm ja materjalid. Värvivalik sõltus põhirentniku firmavärvidest ja tema värvieelistustest. Viimistlusmaterjalide valikul püüdis Pille Lausmäe (Pille Lausmäe sisearhitektuuribüroo) võimaluse piires kasutada eksklusiivsemaid materjale, nagu graniit, puit ja klaas. Lausmäe büroole oli kujunduse tähtajaks valmis tegemine raske ülesanne, sest just samaks ajaks pidi valmis saama ka reisilaev Fantaasia.

Et maja on suhteliselt väike, tuli sisearhitektil tähelepanu suunata detailidele, nagu näiteks vaheseinad või infolett esimesel korrusel. Kompaktse majalahenduse juures oli tähtis ka valgustus. Disaineri püüdeks oli lisada valgusega sära ka maja välisfassaadile.

Hetkel kuum