Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küllakutse vormistamise võimalused

  Kutse eesmärk on informeerida külalist võimalikult täpselt ürituse sisust ja vormist.
  Korrektselt koostatud kutse annab teada:
  - kes on kutsuja (organisatsioon, ametiisik, eraisik);
  - keda kutsutakse;
  - mis laadi üritusega on tegemist (mille puhul korraldatud);
  - kuhu, millal ja millises rõivastuses (vajadusel) ilmuda;
  - kuhu teatada oma osalemisest (mitteosalemisest).
  Kutse liigitus ja vormistamine
  Kutsed liigitatakse ametlikuks ja mitteametlikuks.
  Ametlikele üritustele (erialakonverentsid, presentatsioonid, ametlikud vastuvõtud) kutsutakse külalised tavaliselt üksi, ilma kaaslaseta. Kutsuja soovi korral võib ka ametlikele üritustele kutsuda koos kaaslasega.
  Mitteametlike ürituste kutsed on tavaliselt kahele. Kutsutav märgitakse kutsele ametinimetuse järgi: nt ASi Põhjamaa juhatuse esimees ja pr Kalda.
  Ametlike ürituste kutsetel võib külalise nime asemel kasutada ka ametinimetust: hr peadirektor, pr müügijuht.
  Juhul kui kutsutakse kahekesi, kirjutatakse kutse välja näiteks järgmiselt: «Austatud juhatuse esimees ja pr Saar»
  või «Härra ja proua Saar».
  Juhul kui ametikohast sõltuvalt on kutsutud üritusele abielus daam, siis kirjutatakse kutse tema nimele, tema abikaasale on aga eraldi kutse. Vallaliste külaliste kutsele võib lisada märkuse «Kutse kahele» või nt «Hr Saar kaaslasega».
  Suusõnaline kutse
  Paljudes riikides on kombeks päevastele üritustele anda kutse edasi suusõnaliselt. Kirjalikku teavet tavaliselt ei järgne.
  Eestis ei ole suusõnaline kutsumine eriti levinud, tavaliselt oodatakse kirjalikku kutset. Eestis kasutatakse suulist teadet tavaliselt perekondlike, klubiliste või sõpruskondlike sündmuste puhul.
  Kutse väljasaatmine
  Kutse peaks välja saatma nii, et see oleks külalisel käes 14--7 päeva enne üritust. Eestis on enam levinud 14--10 päeva.
  Mida keerukam on külalisele peoks ettevalmistus (riietus, kingitus jne), seda varem peab kutse käes olema. Pulmade puhul näiteks on soovitatav, et kutse saabuks külalisele juba kuu aega varem.
  Kutse vormistamise nõuded
  - kutse vormistatakse alati kvaliteetpaberile, korrektses trükis;
  - kutse tekst peab olema lühike, üheselt mõistetav, korrektses eesti keeles;
  - vajadusel lisatakse kutsele võõrkeelne tõlge (võib olla käsikirjas). Tõlge kinnitatakse nurkapidi kutse esiküljele;
  - juhul kui lisate kutsele lisainfot (juhised, kuidas kohale sõita, kohakaart jne), kinnitage see nurkapidi kutse tagaküljele.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.