• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ISDN-ühendus sobib väikekontorisse

  ISDN on tavalise telefoniteenuse järgmine tasand, kus ühendus abonendilt teise ISDN-abonendini on täisdigitaalne. ISDNi puhul eristatakse nn 2B+D ühendust ja 30B+D ühendust, kus B on kõnekanal ja D signaalikanal. 2B+D puhul on samaaegselt kasutusel kaks 64kilobitist kanalit ehk korraga saab kasutada kaht tavalist kõnekanalit (st telefoniga rääkida) või koos ühte kõnekanalit ja faksi või siis andmesidet ja telefoni.
  Kahe kanali samaaegne kasutamine on hea sissehelistamisega Interneti-teenuse puhul, sest üks telefoniliin jääb siis vabaks. Sealjuures läheb büroost või korterist välja kaabel, millest kasutatakse vaid ühte vaskjuhtmepaari. Kõige paremini saabki ISDNi eelistest aimu arvutiühenduse puhul, sest info liikumise kiirus on selle suurim pluss. Kui tavaline modem suunab võrku infot kiirusega 28 800 bitti sekundis, siis ISDNi 2B+D ühenduses mõlema kanali samaaegse hõivamisega pääseb võrku 128 000 bitti sekundis.
  2B+D ühenduse juures võib kasutaja ühel liinil saada kuni kümme erinevat otsevalimisega telefoninumbrit. Seega saavad tavaline telefon, faks, personaalarvuti Interneti ja andmeside jaoks, videokonverentsi aparaat jms erinevad linnanumbrid, kuigi kasutatakse üht juhtmepaari.
  Lisaks on ISDN-võrgus võimalik, et üks aparaat töötab mitmel eri telefoninumbril. Numbreid võib programmeerida erineva tooniga helisema. Kui üks inimene esindab ühe telefoniaparaadi taga näiteks kahte firmat, siis saab ta alati vastata selle firma nimel, kuhu parajasti helistatakse.
  ISDN-ühendusega telefonidel on võimalik tuvastada helistaja number, näha vastamata jäänud kõnesid, saada infot kõne maksumuse kohta, võrk võimaldab saata teisele telefonile tekstiteadet, samuti saab pidada konverentskõnet.
  ISDN-süsteem võimaldab teha suunamisi ka välisnumbritele, kas siis koju või mobiiltelefonile. Kolleegide poolt lauatelefonile võetavad kõned jõuavad alati teieni.
  2B+D on mõeldud väikekontorisse ja nõudlikule erakasutajale.
  30B+D on kahemegabaidine ühendus eelkõige suurema sidevajadusega firmade vahendusjaamade ühendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.