• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kraft: saime Daiwa laenust täpset teavet hilja

  «Konkreetsetest tingimustest ja konkreetsetest tehingutest saime teada suhteliselt hilja,» ütles Kraft. Ta ütles, et Eesti Pank sai Daiwa laenu tingimustest teada järelevalvelise tegevuse käigus, millesse olid kaasatud nii Hoiupank kui rahvusvahelised institutsioonid.
  «Kogu selle probleemistiku üks järeldus on see, et asja asuti lahendama liiga hilja,» ütles Kraft. «Oleks lahendusi välja pakutud varem, oleks varem seda analüüsitud, oleks kogu olukord kujunenud paremaks.»
  Kraft tunnistas, et Hoiupanga juhid suutsid Eesti Panga eest peaaegu kuus kuud varjata ühte suuremahulist optsioonitehingut. «On võimalik varjata mingi perioodi, kuid mitte lõpmatult,» ütles Kraft. «Varem või hiljem tulevad probleemid välja.»
  Kraft rõhutas vajadust Eesti Panga, Tallinna börsi ja väärtpaberiinspektsiooni koostöös kogu Hoiupanga Daiwa laenu asja väga põhjalikult uurida ja analüüsida, et teha sellest järeldusi. «Ilmselt on auke ka seadustes,» ütles ta. «Teeme vajadusel uude krediidiasutuste seaduse projekti parandusi.»
  Hoiupanka ähvardab 225 miljoni krooni suurune nõue, mis võib tekkida, kui panga endine jurist Marcel Vichmann pöördub kohtu poole, et nõuda kompensatsiooni panga tippjuhtidele kuulunud Hoiupanga Töötajate ASi kontolt 6 miljoni Hoiupanga aktsia omastamise eest. Kogu sündmustiku taga on panga nõukogu ja juhatuse teravad vastuolud viimase aasta jooksul.
  Hoiupank süüdistab Vichmanni samas ebalojaalsuses ja omakasupüüdlikus tegevuses. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.