• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar ründas taas 140 jeeni taset

  Dollari kurss jeeni suhtes on viimastel nädalatel psühholoogilisi tasemeid läbinud kiirusega, nagu neid poleks eksisteerinudki. Seni viimane, 140 jeeni piir on aga osutanud tugevamat vastupanu, kui esialgu arvati. Eile tõusis dollar Aasia turgudel jeeni suhtes taas uuele, viimase seitsme aasta kõrgeimale tasemele, kuid see oli ikkagi «vaid» 139,80 jeeni. Jeeni langust takistasid kuulujutud, et seitsme juhtiva tööstusriigi aserahandusministrid võivad järgmisel nädalal Pariisis peale Venemaa finantssituatsiooni ka jeeni langust arutada. Analüütikud on ses suhtes siiski skeptilised, sest on vähetõenäoline, et jeeni osas mingit konsensust saavutatakse. Arvatakse, et jeeni languse peatamise meetodites pole üksmeelt isegi saareriigis endas.
  Osalist toetust sai jeen ka Jaapani aserahandusministri Eisuke Sakakibara (oma mõjuvõimu tõttu valuutaturgudele tuntud hüüdnime alla Mr Jeen) optimistlikust kommentaarist riigi majandusliku seisukorra kohta. Ühel sümpoosionil peetud ettekandes teatas ta, et jeeni kiire languse osas jagab tema seisukohti USA kolleeg Lawrence Summers.
  Pariisi kohtumisest võib jeenile siiski abi olla. Positiivsed otsused Venemaa kohta nõrgestavad dollarit Saksa marga vastu, mille kaudu võib toetust saada jeen. Kuigi sündmused Venemaal on nõrgestanud marka, on jeen langenud viimase suhtes veidi kiiremini kui dollari suhtes.
  Saksa marga suhtes liikus dollar küllaltki kitsastes piirides (1,778--1,783 DEMi), eile õhtuks oli see tõusnud 1,781 margani (14,248 kroonini).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.