• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõusumeeleolu börsil kestab

  Pärast üleeilset kiiret tõusu valitses Tallinna börsil küllalt tugev kasumivõtmise ootus. Ligi 3% kolmapäevaõhtusest tasemest kõrgemal avanenud börs liikuski hommikupoolses kauplemises vaikselt alla, kuid kosus pärastlõunal ja lõpetas tugeva 4,9protsendise tõusuga 484,44 punkti tasemel.
  Taas hiilgasid tugeva käibega pangaaktsiad. Kui üleeile andis poole turu kogukäibest Ühispanga aktsia, siis eile võttis põhiraskuse enda kanda 80,5 mln kroonise käibega Hoiupanga aktsia, moodustades turu kogukäibest ligi 60%.
  Nagu üleeilegi olid erakordselt suure käibe taga mitu plokktehingut, suurimas vahetas omanikku korraga 1,635 mln aktsiat kokku 23,22 mln kr väärtuses. Kokku vahetas suuremahulistes tehingutes omanikku veidi rohkem kui 5% Hoiupanga aktsiatest.
  Teist päeva järjest oli börsil edukaim Norma aktsia, mis eile kerkis 5 mln kroonise käibe juures 15,6%. Järgmistel päevadel on turu üldise arengu seisukohalt tähtis siiski pangaaktsiate liikumine. Oma osa mängivad ootused pankade maikuu tulemuste suhtes, mis peaksid järgmisel nädalal selguma hakkama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.