4. juuni 1998 kell 22:00

Tõusumeeleolu börsil kestab

Pärast üleeilset kiiret tõusu valitses Tallinna börsil küllalt tugev kasumivõtmise ootus. Ligi 3% kolmapäevaõhtusest tasemest kõrgemal avanenud börs liikuski hommikupoolses kauplemises vaikselt alla, kuid kosus pärastlõunal ja lõpetas tugeva 4,9protsendise tõusuga 484,44 punkti tasemel.

Taas hiilgasid tugeva käibega pangaaktsiad. Kui üleeile andis poole turu kogukäibest Ühispanga aktsia, siis eile võttis põhiraskuse enda kanda 80,5 mln kroonise käibega Hoiupanga aktsia, moodustades turu kogukäibest ligi 60%.

Nagu üleeilegi olid erakordselt suure käibe taga mitu plokktehingut, suurimas vahetas omanikku korraga 1,635 mln aktsiat kokku 23,22 mln kr väärtuses. Kokku vahetas suuremahulistes tehingutes omanikku veidi rohkem kui 5% Hoiupanga aktsiatest.

Teist päeva järjest oli börsil edukaim Norma aktsia, mis eile kerkis 5 mln kroonise käibe juures 15,6%. Järgmistel päevadel on turu üldise arengu seisukohalt tähtis siiski pangaaktsiate liikumine. Oma osa mängivad ootused pankade maikuu tulemuste suhtes, mis peaksid järgmisel nädalal selguma hakkama.

Hetkel kuum