9. juuni 1998 kell 22:00

Maikuu ei olnudki loorberitel puhkamiseks

Pärast arvutimessi lootis enamik arvutitootjaid, et enne suve võib mõnusalt loorberitele puhkama jääda, sest messijärgne kuu on alati edukas olnud. Tavaliselt järgnevad arvutimüügi seisukohalt unised juuni ja juuli, mille oleks maikuus kogutud rasvaga kergelt üle elanud.

Päris nii aga selle aasta mais ei läinud. Esimesed nädalad olid edukad, kuid teine pool oli paljudel juba tõeline hapukurgihooaeg. Esimese nädala hea tulemus lahjenes teiste nädalate vähese müügi tõttu.

R Computers, kelle tulemused on tabelis teist korda, suutis siiski isikliku käiberekordi püstitada. Kesklinnas uue arvutipoe avanud K-Arvutisalong kommenteeris oma tulemust kahe sõnaga: väga nukker. Kuid sellest hoolimata jagab ta Torniga 7.--8. kohta, mis tähendab, et mõnel oli tulemus veel nukram.

Ka Microlink ootas pärast messi suuremat tõusu, kuigi müük Eestis kasvas veerandi võrra.

Tundub, et suures osas on Eesti juba arvutiseerunud ning tuleb oodata, millal hakatakse vanemaid arvuteid uuemate vastu vahetama. Temaga ühinev Astrodata oli samuti tõusuteel.

Uurisin arvutitootjatelt seekord ka Pentium II ja Pentium MMXi duelli tulemusi. Võib öelda, et enne unist suve on veel MMX ees.

Näiteks Skriininger müüs 80 protsenti toodetud arvutitest MMX-protsessoriga, Microlinki toodangust aga oli juba 40 protsenti Pentium II.

Teised jäid kuhugi sinna vahepeale, kuid kõik kommenteerisid, et turg liigub kiiresti uue põlvkonna protsessorite poole.

Microlink ja Astrodata teevad panuse Celeroni protsessorile, mis meelitab turgu madala hinnaga. ASE Computers, kelle toodangust üle poole moodustavad AMD K6 protsessorid, alustas maikuust AMD 266 ja 300MHz protsessoritega arvutite tootmist ja esimesed on juba ostetud.

Hetkel kuum