• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnal puudub vajadus uue laenu järele

  Sellel nädalal Tallinna volikogusse saadetud järgmise aasta eelarvepõhimõtetesse on linnavalitsus kirjutanud uue välislaenu võtmise võimaluse. Varem on linnavalitsus lubanud, et enne 2000. aastat Tallinn välislaenu ei võta.
  Heino Tonsiveri sõnul on linnavolikogule võimalik esitada enam-vähem normaalne eelarve ka ilma välislaenuta, ehkki linna järgmise aasta eelarve on küllaltki pingeline. Tonsiveri sõnul saab Tallinn investeeringuteks mõeldud raha linna omatuludest ehk maksudest, mitte ainult ASi Tallinna Vesi aktsiate müügist. Ants Leemets põhjendas laenu võtmise vajadust Tallinna Vee aktsiamüügi venimisega.
  «Eelarve koostatakse stabiilsetel alustel, mitte ähmaste lootuste peale,» lausus Heino Tonsiver.
  Ants Leemetsa sõnul on Tallinna laenude tagasimaksmise kohustus sellel aastal üle 220 miljoni krooni, mis oleks muidu võinud minna linna investeeringuteks. Samas jäävad Nomura laenu tagasimaksed aasta-aastalt väiksemaks ja selle arvel saab investeeringute mahtu suurendada, lisas ta.
  «Linnal on vajadused palju suuremad, võiks vabalt investeerida kasvõi miljardi,» lausus Leemets. «Seepärast peavadki poliitikud arutama, kas võtta laenu või mitte.»
  Tallinna järgmise aasta 375 miljoni krooni suurusest investeeringust on mahu poolest esikohal teedeehitus ja haridus.
  Tallinna Vee aktsiate müügist saadava 180--330 miljoni krooni kasutamine otsustatakse eriküsimusena, teatas Heino Tonsiver. «Kui see raha tuleb, läheb see võrdlemisi kitsale investeeringute reale,» lausus Tonsiver.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.