17. juuni 1998 kell 22:00

Tõusu toolimüügis võivad tuua lähikuud

Töötoolide müügitabelis oli mais esimene Area Uffico (Vip Mööbel) ning klienditoolidest eelistati enim Offixit (Standard). Tarmeko oli töötoolide tabelis viies ja klienditoolide müügilt eelviimane. Juhitoolidest müüdi eelmisel kuul kindlalt enim eestimaiseid. Ka aprillis müüs Tarmeko teistest enam juhitoole. Ent siis tuli müüginumbriks ilus ümmargune sada. Suvine madalseis on saabunud ka juhitoolide müüki.

Kuna lääne toolimüüjad puhkavad tavaliselt augustis ja nii on püütud möödunud aastatel suuremad tellimused eelnevatel kuudel ära õiendada, on võimalik, et juunis ning juulis saab toolimüügi madalseis mõneks ajaks läbi ja saabub väike puhkuste-eelne tõusulaine.

Muidugi ei tohiks Eestis valmistatavale mööblile välismaa puhkustehooaeg mõjuda.

Üldiselt tuleb nentida, et endiselt on enam ostetavad Itaalia toolid, sest kolm Tarmekole järgnevat kaubamärki on pärit Itaaliast. Seni pakuvad need kaks maad meie ostjale kõige vastuvõetavamat hinna ja kvaliteedi suhet. Samuti on Eesti mööblitootjad suutnud viimasel ajal tugevasti oma Nõukogude ajast pärit kehvavõitu imagot parandada.

Hetkel kuum