• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maamaks jääb samaks

  Pirita halduskogu liige Robert Vill ütles, et linnavalitsus soovis esialgu tõsta maamaksumäära praeguselt 0,8 protsendilt 1,2 protsendile maa maksustamishinnast. Õnneks ei leidnud ettepanek volikogus toetust, kommenteeris ta. Vill sõnas, et maksumäära jäämist senisele tasemele toetasid Reformierakonna fraktsioon ja Keskfraktsioon.
  Maksumäära tõstmisel oleks maamaksust laekunud pealinna järgmise aasta eelarvesse üle 30 miljoni krooni täiendavat tulu.
  Merivälja elaniku Ivar Taruste sõnul on tegu väga rõõmustava uudisega. «Ometi võttis volikogu kord vastu ühe targa otsuse,» kommenteeris ta. Viimasel ajal on Taruste väitel mitu Merivälja elanikku oma eramu maha müünud, sest maksude pidev suurenemine ja maja korrashoid käib neile üle jõu.
  «Meriväljal ja Pirital on maa maksustamishind väga kõrge ja maksumäära suurendamine oleks siinkandis elavate inimeste rahakotti tühjendanud järgmisel aastal 500--600 krooni võrra,» sõnas Taruste.
  Maamaksu tasutakse kindla maksumäära alusel krundi keskmisest hindamisväärtusest. Maksumäära kehtestab linnavolikogu iga aasta vahemikus 0,5--2 protsenti maa maksustamishinnast. Krundi keskmine maksustamisväärtus määratakse riigi maa-ameti poolt maa korralise hindamise käigus. Viimane korraline maa hindamine viidi läbi 1996. aastal, järgmine maade hindamine toimub 1999. aastal.
  Linnade liidu büroo direktor Ain Kalmaru ütles, et maa maksumäärad on linnades ja valdades väga erinevad, osa valdu täidabki oma eelarvet peamiselt maamaksust laekuva rahaga. Käesoleval aastal peab kohalikele omavalitsustele laekuma maamaksust 249 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.