• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Univa taastab põlenud tehase

  Inges Kindlustuse juhatuse esimees Voldemar Vaino ütles, et veebruaris põlenud poroloonitehase hüvitiste maksmine on veninud aeganõudva ekspertiisi tõttu. «Univa oli vahepeal soetanud mitmeid seadmeid ja teinud juurdeehitusi, mis ei olnud hiljem kindlustatud,» põhjendas ta, «Seetõttu kujuneb väljamaksete summa väiksemaks kui 21 miljonit, mis aga täpselt selgub läbirääkimiste käigus.»
  Vaino sõnul esitas Univa lõplikud dokumendid paar nädalat tagasi ning hüvitised loodetakse välja maksta juuli lõpuks. Vaino rääkis, et Inges Kindlustusel mingisuguseid probleeme maksmisega ei tule, sest poliis on 96% ulatuses Vene seltsis Ingo Strach edasi kindlustatud.
  ASi Univa arendusdirektori Urmas Hallika kinnitusel on ettevõte alustanud Peterburi teel oleva tehase taastamist. Tehas on kavas avada 15. oktoobril.
  22 miljoni kroonine investeering kaetakse nii omavahendite kui ka välislaenude arvel. Kindlustusraha laekumisest Hallika sõnul tehase taastamine ei sõltu. «Raskenenud laenude saamise tõttu oleme aga veidi konservatiivsemad ja pidurdanud oma projekte nii Peterburis, Lätis kui Leedus,» lausus ta.
  Hallika ei nõustunud väitega, et septembris Inglise ja Leedu ühisfirma Vita Baltic Int poolt Leedus käivitatav polüuretaani tehas Univa tegevust raskendaks. «See tehas on orientatsiooniga Leedu ja Valgevene turule ning nad on juba praegu seal turuliidrid, tuues toodangut Poolast,» lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.