30. juuni 1998 kell 22:00

Univa taastab põlenud tehase

Inges Kindlustuse juhatuse esimees Voldemar Vaino ütles, et veebruaris põlenud poroloonitehase hüvitiste maksmine on veninud aeganõudva ekspertiisi tõttu. «Univa oli vahepeal soetanud mitmeid seadmeid ja teinud juurdeehitusi, mis ei olnud hiljem kindlustatud,» põhjendas ta, «Seetõttu kujuneb väljamaksete summa väiksemaks kui 21 miljonit, mis aga täpselt selgub läbirääkimiste käigus.»

Vaino sõnul esitas Univa lõplikud dokumendid paar nädalat tagasi ning hüvitised loodetakse välja maksta juuli lõpuks. Vaino rääkis, et Inges Kindlustusel mingisuguseid probleeme maksmisega ei tule, sest poliis on 96% ulatuses Vene seltsis Ingo Strach edasi kindlustatud.

ASi Univa arendusdirektori Urmas Hallika kinnitusel on ettevõte alustanud Peterburi teel oleva tehase taastamist. Tehas on kavas avada 15. oktoobril.

22 miljoni kroonine investeering kaetakse nii omavahendite kui ka välislaenude arvel. Kindlustusraha laekumisest Hallika sõnul tehase taastamine ei sõltu. «Raskenenud laenude saamise tõttu oleme aga veidi konservatiivsemad ja pidurdanud oma projekte nii Peterburis, Lätis kui Leedus,» lausus ta.

Hallika ei nõustunud väitega, et septembris Inglise ja Leedu ühisfirma Vita Baltic Int poolt Leedus käivitatav polüuretaani tehas Univa tegevust raskendaks. «See tehas on orientatsiooniga Leedu ja Valgevene turule ning nad on juba praegu seal turuliidrid, tuues toodangut Poolast,» lausus ta.

Hetkel kuum