• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspedeerija peab kindlustama laokauba

  Eestis valmistutakse vastu võtma Põhjamaade ekspedeerijate üldtingimuste muudatusi. Olulisim muudatus on ekspedeerija kohustus kindlustada ladustatud kaup.
  Ekspedeerija peab kindlustama ladustatava kauba tule, vee ja varguse vastu kliendi arvel, kui kirjalikult ei ole kokku lepitud teisiti. Varem varakindlustuskohustust ekspedeerijal ei olnud.
  See tingimus hakkas 1. juunist kehtima Taanis, Norras, Rootsis ja Soomes.
  Eesti ekspedeerijate assotsiatsiooni üldtingimustesse (baseeruvad Põhjamaade üldtingimustel) tehakse analoogne muudatus järgmise aasta alguseks, kui see on kooskõlastatud kaubandus-tööstuskojaga, mis on suurim ekspedeerijate kliente ühendav organisatsioon, ja viidud kooskõlla ettevalmistatava võlaõigusseadusega.
  Eeskirjades on muudatused ka ekspedeerija antava ajalubaduse ja teiste punktide kohta.
  Varem oli kliendi kaup kindlustatud kohustusliku ekspedeerija vastutuse kindlustusega. See on aga piiratud vastutus. Ekspedeerija on kauba kahjustudes kliendi ees vastutav vaid juhul, kui on otseselt tõestatud, et kahju tuleneb ekspedeerija hooletusest.
  Varakindlustuse puhul saab aga klient igal juhul raha kindlustusest kätte, sõltumata, kas kahju tekkis ekspedeerija hooletusest või muudel põhjustel.
  Ekspedeerija ei pea kliendi kulul varakindlustuslepingut ladustatavale kaubale sõlmima vaid siis, kui klient on kirjalikult kinnitanud, et seda ei ole vaja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.