• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene turg tegi rekordtõusu

  Uudis, et Venemaa saab rahvusvaheliselt valuutafondilt ja teistelt laenuandjailt lähima poolteise aasta jooksul 22,6 mld dollari ulatuses laenu, oli väga hea uudis kõikidele arenevatele turgudele. Erandiks ei olnud ka Riia börs . RICI indeks tõusis eile 3,15 protsendi võrra 362,72 punktini. Tõusule aitas kaasa 7,22protsendiline hüpe Tallinnas. Turuliider Unibanka hüppas 13 santiimi võrra 1,67 latini. Staburadze tõus oli veidi tagasihoidlikum -- 6 santiimi.
  Vilniuse börs oli erinevalt naaberbörsidest veidi ettevaatlikum. Kaks liiderpanka (Vilnius ja Hermis) vedasid siiski üles ka turuindeksid. LITIN-A tõusis 0,38 protsenti 1562,71 punktini. Tundub, et mõlemal pangal on veel tõusuruumi, ülejäänud aktsiate tõusuks soovivad investorid kuulda positiivseid uudiseid.
  Tõeline hinnaralli toimus eile aga Vene aktsiaturul. RTS-indeks tegi kogunisti kõigi aegade suurima hüppe (16,83 protsenti) 183,65 punktini. Börsi käive (68 mln dollarit) oli viimase aja kohta väga suur. Maaklerite sõnul hakkas ostuordereid saabuma nii Londonist kui ka New Yorgist. Edaspidine sõltub suurel määral sellest, missugune raha aktsiaturule saabus. Kui oli tegemist vaid lühiajaliste spekulatiivsete investoritega, siis on peagi põhjust oodata kasumivõtmist. Kui aga esindatud on ka pikemaajalisem huvi, võib Ühinenud Energiasüsteemide aktsia tõusta peagi 0,21--0,31 dollarini. Eile tõusis ÜES 22 protsendi võrra 0,18 dollarini.
  USA aktsiaturud liikusid esmaspäeval kindla suunata. Juhtivate tööstusaktsiate hindu peegeldav Dow Jonesi tööstusindeks langes 0,10 protsendi võrra 9096,21 punktini. Nasdaq, kus kaubeldakse peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatega, lõpetas neljandat järjestikust päeva uue life high tasemel. Eile avaldati väga paljude ettevõtete teise kvartali kasumiaruandeid, mis süstis optimismilaine ka Wall Streetil. Dow kerkis esimeste tundidega üle protsendi ja lähenes 9200 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.