• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow taas alla 9000 punkti

  Riia börsil läkski reedel lõbusamalt. Kauplemiskäive oli viimaste aegade kohta tugev. Investorite huvi oli taas suunatud põhiliselt Staburadze vastu, mille poolaasta tulemused, ehkki mullustest nõrgemad, osutusid oodatust paremateks. Staburadze lubas ka poole tänavusest kasumist dividendina välja maksta, mis tähendaks investoritele makstava summa märgatavat kasvu. Unibankaga kaubeldi napilt ning hind langes santiimi võrra. Maaklerid jäid siiski skeptiliseks, pidades tõusu lühiajaliste spekulantide tekitatuks ning peatsele lõpule määratuks.
  Leedu turu liideraktsiad lõpetasid oma nädalapikkuse languse ning on saavutamas mingisugust stabiilsust. Vilniuse pank tõusis 4 protsenti, Hermis langes vaid 0,06 protsenti. Mõlemad peaksid sel nädalal stabiliseeruma või isegi veidi tõusma. Börsi käive on seevastu päris kokku kuivanud -- keskturu käive oli vaid 446 000 litti (1,6 mln krooni).
  Vene aktsiaturg langes reedel veidi vaiksemalt kui eelmistel päevadel, kuid maaklerid on kaugel optimismist. Vaja on uusi häid uudiseid. Samas ei ole neid eriti kusagilt oodata. Nii sise- kui välismaine võlakirjaturg liigub allamäge. Suurt abi polnud ka keskpanga otsusest alandada keskset refinantseerimismäära seniselt 80-lt protsendilt 60-le.
  Alan Greenspani teisipäeval peetud ettekandest alguse saanud USA ja Lääne-Euroopa aktsiahindade langus kulmineerus neljapäeval Dow Jonesi tööstuskeskmise 2,1protsendilise ehk 195,93punktilise kukkumisega taas alla 9000 punkti taseme. See oli Dow kõigi aegade suuruselt kuues punktikukkumine. Boeingu kehvad teise kvartali majandustulemused, mis viisid aktsia hinna 13protsendilisele langusele, vedasid alla ka teised juhtivaktsiad, nii et Dow koosseisu 30st aktsiast tõusid vaid neli. Möödunud reedesest rekordtulemusest oli Dow nüüd kaotanud üle 400 punkti ehk 4,33 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.