Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas võtaksite tööle mõne Maapanga eksjuhi?

  Inimest peab tundma. Ega ei saa kõikide Maapanga juhtide kohta öelda, et nad on vääritult käitunud.
  Enne töölevõtmist peab lihtsalt konkreetse inimese tagamaid teadma. Inimese sobilikkuse üle tuleks ikkagi otsustada selle järgi, mida ta on teinud või mida ei ole.
  Tänapäeval käibki inimese juhtivale ametikohale töölevõtmine pärast taustauuringut.
  Umbropsu ei saa kedagi tööle võtta. Kui ma kandidaati ei tunne ja ta on varem töötanud sellises firmas nagu Maapank, siis ma ei võtaks teda tööle.
  Aga kui ma teda tunneksin, siis ei oleks mul tema töölevõtmise vastu midagi. Konkreetselt Malle Eenmaad ma isiklikult küll ei tunne.
  Ei võtaks. Firmasse on vaja professionaale, aga minu meelest teie poolt nimetatud pangas töötanud inimesed professionaalsusega ei hiilga.
  Ei iialgi. Igas ametkonnas ja veel rohkem ministeeriumis on olukordi, et kui alluvad ei täida, siis peab juht vastutama. Samamoodi on see ka pangas. Ei saa olla nii, et panga juht ei vastuta selle eest, mis tema alluvad teevad.
  Valitsus on nõrk, sellepärast selliseid inimesi ka riigitööle võetakse. Oma firmas ma sellistele inimestele küll tööd ei pakuks. Ka meil juhtub eksitusi, aga igaüks vastutab materiaalselt, kui tema poolt juhitud osakonnas midagi juhtub.
  Kui ma võtan tööle inimese, kes hakkab ettevõttes otsustama raha kasutamise üle, siis pean olema päris kindel, et selle inimese minevik on puhas. Kui kandidaat on töötanud Maapangas, siis see kindlasti mõjutab minu otsust.
  Uurimisorganid on ajalehtede vahendusel öelnud, et see, kas kellelegi Maapanga juhtidest esitatakse süüdistus, saab selgeks alles poole aasta pärast.
  Mind hämmastab, et samal ajal väidab härra Andrus Öövel, et proua Eenmaa on täiesti puhas. Samas me kõik teame, et kuni selle aasta aprillini töötas Eenmaa Maapanga heaks.
  Olen päris veendunud, et enne, kui mul on asjadest päris selge pilt, mina kindlasti Maapanga endist juhti tööle ei võtaks. Nii kaua, kui ei ole teada, kes selle supi ikkagi kokku keetis, ei saa ka olla mingit usaldust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.