• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Monica Lewinski jahutab USA börsi

  «Korrektsioon ei ole veel lõppenud, Dow Jones 8000 punkti tasemel on täiesti mõeldav,» ütles üks suure maaklerfirma analüütik.
  See tähendaks veel ligi 10% langust ning sakki indeksikõveras, mis alles 17. juulil tähistas 9337 punkti juures Wall Streeti kursirekordit.
  Majandusest tingitud probleemid on eelkõige seotud Jaapaniga ning kahtlustega, kas riigi uus valitsus suudab maailma suuruselt teise majandusega riigi kriisist välja tuua. Ka pole turg unustanud USA föderaalreservi esimehe Alan Greenspani hoiatust, et varem või hiljem on aktsiaturul oodata korrektsiooni.
  Investoreile on pettumuse valmistanud ka mitme suurfirma majandustulemused. British Telecommunications näiteks, mis teatas pühapäeval ühisfirma loomisest USA sidehiiglase AT&Tga, teatas 17,9% langusest esimese kvartali maksustamiseelses kasumis.
  Samuti hakkavad selguma uue kvartali esimese kuu tulemused, mis näitavad, et mitmed prognoosid jäävad täitmata.
  Poliitika alal on Aasia mured asendunud murega oma riigi presidendi saatuse pärast.
  Uudis sellest, et Valge Maja endine praktikant Monica Lewinski on juriidilise puutumatuse vastu nõustunud avalikustama kogu tõe oma suhetest Bill Clintoniga, viis Dow tööstusindeksist minema 200 punkti. Päeva lõpuks aktsiakursid mõnevõrra taastusid. Põhiliselt tehnoloogiafirmade aktsiaid koondav Nasdaqi indeks kukkus 1,9 protsenti.
  «Kõik, mis presidendi tegevuse efektiivsust pärsib, mõjub turgudele halvasti,» kommenteerisid analüütikud, «sellised asjad võivad nõrgendada dollarit ja alla viia aktsiate ja võlakirjade kursid.»
  Sügiseste kongressivalimiste eel võib oodata seksiskandaali jätkumist koos järjest uute paljastustega.
  Halvim, mis võib juhtuda, on Bill Clintoni tagandamine koos kogu valitsuskabineti tagasiastumisega. REUTERS-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.