4. august 1998 kell 22:00

Hansapanga aktsia hoiab käivet

Kauplemise aktiviseerumist Tallinna börsil pole endiselt näha. Päevakäibed jäävad tagasihoidlikuks ja vaid üksikud aktsiad suudavad veidigi märkimisväärset käivet näidata. Eile päästis börsi alla 10 mln kroonisest käibest Hansapanga aktsia, mille käive ulatus registreeritud 74 tehingus 28,05 mln kroonini ehk ligi 87 protsendini börsisüsteemi 32,4 mln kroonisest kogukäibest.

Ühtegi konkreetset uudist Hansapanga aktsia liikumist hetkel suunamas pole ja seetõttu loodavad maaklerid, et tegemist võib olla Hansapanga aktsia kui turu juhtaktsia vastu suunatud ostuhuviga. Kui ostuhuvi kestab, võib juhtaktsia mõju tasapisi kanduda kogu ülejäänud börsile. Forekspanga maakler Sulev Raudsepp ütles BNSile olukorda börsil kommenteerides, et pool aastat kestnud müügisurve on hakanud järk-järgult kahanema ja kui Hansapanga aktsia langus pidurdub, võib lähipäevil oodata kerget tõusu.

Börsi eilne otsus lubada Rakvere LK aktsial erandkorras olla üks aasta börsil vaid 20protsendilise avalikkuse käes oleva osaga annab aktsiale kindlasti positiivse impulsi. Eile oli aktsia käive lisanimekirjas 0,32 mln kr ja hind langes 4,4%.

Hetkel kuum