• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sularahaautomaadi kasutaja kolm hirmu

  Tänavale avaneva sulara-haautomaadi kasutaja selg on nagu siili kõht -- seda ei ulata kaema silmad, seda ei kaitse ka okkad.
  Oht ründe ohvriks sattuda varitseb sularaha võtjat kolmel moel. Esiteks võib keegi näha vajutatavat koodi ja hiljem üritada pangakaarti varastada või röövida. Sellist kaarti võib kasutada seni, kuni kaardi omanik pangalt selle sulgemist ei palu.
  Teine võimalus on rünnata automaadikasutajat siis, kui ta on sisestanud kaardi ja koodi. Nii saab kurjategija välja võtta raha panga või kaardi kasutaja kehtestatud piirmäära ulatuses.
  Ka sularaha väljavõtmise piirmäära ammendamise järel pole kaart kurjategijale kasutu -- sellega saab mitmetes kauplustes maksta ilma dokumenti esitamata.
  Varga või röövli kolmas võimalus on üritada raha omastada siis, kui raha välja võtnud inimene juba automaadi juurest lahkub.
  Loomulikult võivad kurjategijad neid variante kombineerida, PIN-koodi näiteks vägivalla abil välja pressida.
  Kallaletung sularahaautomaadi juures on Eestis uus kuriteoliik ja pole võimatu, et sedalaadi kuriteod tulevikus sagenevad. Selle aasta esimesel poolel on ainuüksi Tallinnas registreeritud 35 juhtu, kus kurjategijad ründavad oma ohvrit sularahaautomaadi lähedal.
  Eriti ohtlik paik on Lasnamäe. Pae tänaval asuva Hoiupanga automaadi juures on viimase kolme kuu jooksul olnud 4--5 juhtumit, kus noorte grupid, nii eestlased kui ka venelased, on raha võtnuid rünnanud.
  Õnneks on sularahaautomaatide arv Eestis oma lae saavutanud ning arenenud riikide kogemus näitab, et nende arv edaspidi väheneb. Praegu on nad Eestis olulised eelkõige seetõttu, et vähendada teeninduskulusid pangakontorites.
  Senikaua aga, kui loomulik areng pole sularahaautomaati kaotanud, tuleks nende kasutamine turvalisemaks muuta. Näiteks vähendada võimalust, et keegi lihtsalt vajutatavat koodi või ekraanile ilmunud andmeid vaadata saaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.