Swedbanki ostuhuvi püsib

28. august 1998, 00:00

Suurem osa Tallinna börsil kaubeldavatest aktsiatest võttis eile hommikul maailma börsidel valitseva langusmeeleolu omaks. Kangekaelselt jätkas aga oma rada Hansapanga aktsia, tirides endaga kaasa ka kogu börsi keskmised näitajad. Kauplemispäeva lõpul sulgus ÄP indeks 4,76% üleeilsest kõrgemal, 473,71 punkti tasemel; pangasektori indeks kerkis 8,14%, 572,19 punktile ja Hansapanga aktsia 13,9%, 94,5 kroonile.

Lisaks paistis Hansapank eile silma 189,22 mln kroonise päevakäibega, mis maaklerite sõnul tekitatud Swedbanki jätkuvast aktsiate kokkuostust. Ainult ühe finantsgrupi kaela kogu käivet ajada siiski ei maksa. Erinevatel ajenditel on ostuhullusega kaasa läinud kindlasti ka mitmed spekulatiivsed investorid. Räägitud on Soome maaklerfirmade tegevusest ja kindlasti pole kõrvalt vaadanud ka kohalikud spekulandid.

Lisaks Hansapangale suutis eile plussi jääda veel vaid neli aktsiat. Suuremate kukkujate hulgas olid aga esmaspäeval börsisüsteemist lahkuv Viru Rand (-23,33%) ja Venemaa probleemidega maadlevad Forekspank (-13,25%) ning Norma (-10,34%).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing