• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noolib turgu ja liidrit

  Hansapanka investeerinutele on viimased nädalad olnud igati hõiskamisväärne aeg. Vaatmata Venemaa sündmustest tingitud üldisele langusmeeleolule ümberkaudsetel turgudel ronis Hansapanga aktsia hind Tallinna ja Helsingi väärtpaberibörsidel agaralt mäkke. Swedbanki ostusurve viis varsti analüütikud mõttele, et rootslased soovivad Eesti turuliidri üle võtta.
  Et see arvamus ei tekkinud päris asjata, kinnitas fakt, et läinud neljapäevase seisuga 20 protsenti Eesti turuliidrist kokku otsnud Swedbank esitas Eesti Pangale taotluse omandada Hansapangas 20 protsendist suurem osalus.
  Swedbanki huvi Hansapanga ja Eesti turu vastu näitab, et Eesti pangandusmaastik on stabiliseerunud ning korrastunud ja siia tasub oma raha tuua.
  Eesti on muutunud sedavõrd atraktiivseks, et siin kannakinnitamise nimel käib lausa võidujooks, nagu arvab kõrvalleheküljel Swedbanki tegevuse kohta endine Hoiupanga juhatuse esimees Aare Kilp.
  Swedbank annab hea signaali ka lääne ja eriti Skandinaavia investoritele -- siin on investeerimistväärt turg, pealegi oma, Rootsi pangaga.
  Ja mitte ainult Eesti turg. Paradoksaalset on tänu Venemaa sündmusetele Hansapanga väärtus ka Lätis tõusnud. On ju Hansabank-Latvija võrreldes teiste lõunanaabri pankadega olnud vähem Venemaaga seotud ja annab seega Swedbankile tugeva aluse samuti Lätis suurepärane turupositsioon saavutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.