Noolib turgu ja liidrit

31. august 1998, 00:00

Hansapanka investeerinutele on viimased nädalad olnud igati hõiskamisväärne aeg. Vaatmata Venemaa sündmustest tingitud üldisele langusmeeleolule ümberkaudsetel turgudel ronis Hansapanga aktsia hind Tallinna ja Helsingi väärtpaberibörsidel agaralt mäkke. Swedbanki ostusurve viis varsti analüütikud mõttele, et rootslased soovivad Eesti turuliidri üle võtta.

Et see arvamus ei tekkinud päris asjata, kinnitas fakt, et läinud neljapäevase seisuga 20 protsenti Eesti turuliidrist kokku otsnud Swedbank esitas Eesti Pangale taotluse omandada Hansapangas 20 protsendist suurem osalus.

Swedbanki huvi Hansapanga ja Eesti turu vastu näitab, et Eesti pangandusmaastik on stabiliseerunud ning korrastunud ja siia tasub oma raha tuua.

Eesti on muutunud sedavõrd atraktiivseks, et siin kannakinnitamise nimel käib lausa võidujooks, nagu arvab kõrvalleheküljel Swedbanki tegevuse kohta endine Hoiupanga juhatuse esimees Aare Kilp.

Swedbank annab hea signaali ka lääne ja eriti Skandinaavia investoritele -- siin on investeerimistväärt turg, pealegi oma, Rootsi pangaga.

Ja mitte ainult Eesti turg. Paradoksaalset on tänu Venemaa sündmusetele Hansapanga väärtus ka Lätis tõusnud. On ju Hansabank-Latvija võrreldes teiste lõunanaabri pankadega olnud vähem Venemaaga seotud ja annab seega Swedbankile tugeva aluse samuti Lätis suurepärane turupositsioon saavutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing