Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S-E-Banken: Swedbanki strateegia on vaenulik

  Intervjuu S-E-Bankeni asepresidendi Lars Gustafssoniga

  Ei. Me tahame olla strateegiline investor, arendamaks koostööd, mida me kaks aastat tagasi Hansapangaga alustasime.
  Soovime minna sügavamale kui praegu ja selleks peab olema panga osanik. Me ei ole täpselt määratlenud, kui palju me pangast tahame, kuid meie eesmärk ei ole omada enamust.
  Meile on väga tähtis, et kõigel, mida me Hansapangas teeme, on panga juhatuse toetus. Me ei usu finantsinstitutsioonide vaenulikku ülevõtmisesse. Hansapanga väärtus on tema juhatus ja kliendid. Kui sa teed midagi vaenulikku, siis võivad nad lihtsalt ära minna.
  Meie oleme omandanud osaluse Hansapangas koostöös juhatusega ja nende toel. Mida teeb Swedbank, on teine jutt. Me ei tea, mida nemad teevad, me teame, mida meie teeme.
  Meie meelest on Swedbanki poolt tegemist vaenulike käikudega.
  Me ei ole seda plaaninud. Minu arvates on aga loomulik, et suurtel omanikel on esindatus panga nõukogus.
  Meil pole sellega kiiret, sest me teeme koostööd Hansapanga juhatusega, seega võime suhelda otse nendega.
  Praegu on Hansapank laienenud teistesse Balti riikidesse. Pangal on hea positsioon Lätis ja liisingufirma Leedus.
  Me tahame, et Hansapank arendaks välja täieliku pangandustegevuse kõigis Balti riikides. Hansapank on näidanud, et suudab püsida Läti turul ja usume, et koos laieneme ka Leedu pangandusse.
  Meie hinnangul on Hansapank üks tugevamaid panku Balti regioonis ja me soovime, et ta oleks veel tugevam.
  Üksinda alustada, see võtab kaua aega ja nõuab palju raha. Meie arvates on parem olla osanik pangas, mis on juba arenenud ja turu jaganud.
  Minu meelest on kolm võimalust Balti turule tulemiseks: omandada osalus iga riigi mõnes pangas; luua valdusfirma, mis omab osalusi erinevates pankades; või omada head kontakti ühe pangaga Balti riikides ning selle kaudu teha pangandusäri teistes Baltimaades. Me valisime kolmanda võimaluse, sest meie hinnangul on Hansapangal sama strateegia kui meil.
  Kõige hiljem järgmisel aastal.
  Mina usun tugevasti kohalikku pangandusse ja ma usun, et Eesti pangad säilivad. Nende taga võivad tulevikus olla aga suuremad ja tugevamad pangad. Ma usun, et nii juhtub ka Rootsi ja teiste Põhjamaade pankadega.
  Siiski on oluline, et kliendil oleks kohalik pank. Tootearendust, investeeringuid infotehnoloogiasse tuleb teha aga suuremalt, kui pank ise seda suudab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.