9. september 1998 kell 22:00

Liviko on loobunud võitlusest salaviina vastu

Pallo teatas, et Liviko on mitu aastat kulutanud aega ja raha sellele, et võidelda salaviinaga Eesti turul, kuid see ei ole mingeid tulemusi andnud. «Me enam ei uuri, kui suur on salaviina osakaal turul,» sõnas Pallo.

Pallo rääkis, et hinnanguliselt on salaviina osakaal Eesti turul 30 protsenti ja see on kindlasti reserv, mille arvel ametlikud viinatootjad võiksid suureneda.

Liviko selle aasta esimese kaheksa kuu käive oli 231 miljonit krooni, mis on möödunud aasta sama perioodi näitajaga võrreldes ligi neljandiku võrra vähem.

Pallo ütles, et ehkki ettevõtte käive on möödunud aastaga võrreldes vähenenud, võib majandusnäitajatega rahule jääda. «Müüginäitajad said aasta alguses liiga sinisilmselt prognoositud,» sõnas ta. Pärast aasta alguses toimunud müügi langust on järgnevatel kuudel Liviko müük olnud stabiilselt hea, sõnas Pallo.

Riigi käes on 51 protsenti Liviko aktsiapakist. Ühispangal on ca 42 protsenti aktsiapakist, mille pank omandas möödunud aasta lõpus riigiaktsiate avaliku müügi käigus. Ülejäänud Liviko aktsiad jaotuvad väikeaktsionäride vahel.

Hetkel kuum