Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neste süüdistab Leks Kindlustust venitamises

  ASil Õliekspress on Nestelt ostetud kütuse eest tasumata 8 mln krooni, tehinguid on garanteerinud Leks Kindlustus. Sellel suvel hakkas Neste nõudma, et Õliekspress tasuks ostetud kütuse ja õlide eest jooksva võla.
  «Õliekspressi seisukoht oli lihtne, tunnistasid võlga, aga leidsid, et las maksab kindlustus,» nentis Neste Eesti finantsdirektor Indrek Kaju. Seetõttu lõpetas Neste augustis lepingu Õliekspressiga, olles eelnevalt esitanud nõude Õliekspressile garantiikindlustuse väljastanud Leks Kindlustusele.
  «Leks üritas algul tolmu keerutada, et kas on kindlustusjuhtum või ei ole, mida käsitleme venitamisena,» ütles Nestet esindav vandeadvokaadi abi Sanjay Jaanus Mody.
  Seepeale esitas Neste 10. augustil kohtule hagi 8 mln krooni tasumise kohta nii Õliekspressi kui Leksi vastu, taotledes samas Leksi ja Õliekspressi arvete ning bensiinijaamade arestimist, mida kohus ka esialgu tegi, tühistades Leksi arvete arestimise määruse mõne päeva pärast.
  Alles arvete arestimise järel tunnistas Leks nõuet, makstes aga kogusummast vaid kaks miljonit krooni ja teatades, et kaaskindlustuslepingu kohaselt on Leksi vastutus koos kevadel ühendatud ETAS Kindlustusega veerand kogu nõudest, rääkis Indrek Kaju.
  Neste kuulis eelmisel sügisel sõlmitud kaaskindlustuse lepingust esimest korda alles selle aasta augustis, mistõttu on kahtlus, et tegemist on kindlustusfirmade kokkuleppega tagantjärele, kommenteeris Kaju.
  Nõue on alusetu, sest kaaskindlustusega endale võetud kohustus 2 miljonit krooni on tasutud, vastas Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan. Ta märkis, et 2 miljoni kroonise hüvitise maksmisega viivitamise põhjus on asjaolude selgitamine, mis nõuab aega, et veenduda Õliekspressi makseraskustes. Kui saime kinnituse, maksime kohe oma osa välja, lisas ta.
  «Ma imestan, et Neste tunnistas Õliekspressi esitatud kindlustuspoliisi, tundmata huvi lepingu enda vastu,» lisas ta.
  Kastani kinnitusel on teavitamise kohustus Nestega lepingu sõlminud Õliekspressil ja tema teada oli Neste sellest ka õigel ajal informeeritud.
  Õliekspressi tegevdirektor Elar Sarapuu ütles, et ei tea, kas Nestele teatati kaaskindlustuse lepingust. «Mingit maksejõuetust ei ole ja maksame loomulikult kõik ära, kui tuleb tähtaeg,» kinnitas ta.
  Sarapuu väitel on Neste pööranud nõude põhjendamatult täitmisele, sest Neste ühepoolselt katkestatud leping Õliekspressiga kehtib selle kuu lõpuni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.