Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teel võidule

  Swedbanki ja Skandina-viska Enskilda Bankeni (SEB) ägedas heitluses enamusosaluse pärast Hansapangas on sedakorda peale jäänud Swedbank.
  Mis seal salata, Swed-banki käik oli nii ahvatlev kui kaval. Esiteks oli pak-kumus soodne ja seda polnud Hansapanga juhtidel mõtet tagasi lükata: Swed-bank soovis garanteerida emissiooni ja pakkus aktsia hinnaks 100 krooni, mis oli pakkumuse hetkel 22 kroo-ni turuhinnast kõrgem.
  Samaaegu mängis Swed-bank n-ö rahvameest -- oma ettepanekuga lükkas ta ot-suse tegemise laiemale pin-nale, kui seda on Hansa-panga juhtkond, kelle tege-vusest võis välja lugeda sümpaatiat SEBi vastu.
  Sellist käitumist võiski oodata pigem Swedbankilt, kunagise hoiu- ja maapan-ga liitumisel sündinud ra-haasutuselt, kui suure äri pangalt SEBilt. Swedbanki pakkumus lõi SEBi plaanid taas segamini. SEBi esidajad on oma nappides kommentaarides mõista andnud, et pank end veel kaotajaks ei tunnista.
  Kuu aja jooksul on kon-kurentidel võimalus turult aktsiaid ostes osalust suu-rendada, kuid mitte olu-liselt. Kui SEB (või Merita-Nordbanken või keegi teine) ei tule koosolekuks välja parema ettepanekuga, võib Swedbank lahingu võidetuks lugeda.
  Hansapank saab korra-liku kapitalibaasi. Swed-bank lubas panna üle nel-jandiku omandatud aktsiaid taas müüki, mis jätab elu-lootuse Tallinna väärtpabe-ribörsile. Rootslased on aga kinnitanud end mitte üksnes Eesti, vaid Balti rahaturule -- Hansapangast piisab selleks täiesti. Pankade jälgedes on lihtsam astuda ka Rootsi ettevõtjail.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.