• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  NRG Energy äriplaani saatus selgub nädala pärast

  NRG äriplaani arutamist nädala pärast toimuval valitsuse istungil kinnitas nii majandusminister oma pressiesindaja kaudu kui ka valitsuse majandusnõunik Heido Vitsur.
  NRG Energy Eesti esindaja Hillar Lauri ütles eile, et Ameerika energiafirma ootab Eesti valitsuselt konkreetset otsust, kellega ja millise aja jooksul peavad nad alustama läbirääkimisi energiatootmise ühisettevõtte moodustamiseks.
  Ta rääkis, et NRG on pärast teede- ja sideministri Raivo Vare juhitud asjatundjate komisjoni otsust Narva elektrijaamade äriplaani kohta endiselt kindel oma soovis jätkata Eestiga koostööd. NRG eeldab nüüd, et valitsus määrab kohe konkreetsete volitustega riigi esindajad ja ajagraafiku läbirääkimisteks, ütles Lauri.
  Raivo Vare juhitav komisjon on teinud valitsusele ettepaneku mõned NRG senise äriplaani lähtealused ümber hinnata.
  Ühe Põhjamaa energiafirma esindaja sõnul levib Põhjamaade energiatootjate seas kuuldus, et valitsus langetab NRG suhtes positiivse otsuse, kuid vastutasuks saavad Eesti ettevõtjad osaluse elektrijaamade baasil loodavas energiaettevõttes.
  Lauri kinnitas, et NRG ei ole kellegagi mingeid sellesarnaseid kokkuleppeid sõlminud ega ole sellest ka midagi kuulnud.
  Ülemöödunud nädalal teatas Eesti Energia koos partneritega projektist rajada Eesti ja Soome vahele merealune elektrikaabel. Kaabli rajamisega kaasneva Eestis toodetud elektrienergiale uue turu avanemisega seoses on räägitud elektrijaamade väärtuse ümberhindamisest.
  Lauri sõnul on NRG valmis alustama läbirääkimisi nii elektrijaamade väärtuse, elektritariifide kui ka põlevkivi kaevandamise tingimuste kaasamise üle äriplaani.
  Küsimusele, kui palju on NRG nõus elektrijaamade eest rohkem maksma, vastas Lauri, et eks lõplik seisukoht selgub läbirääkimistel.
  Kui valitsus arvab, et Narva jõujaamade väärtus on kolm korda suurem kui praegu, siis peab kohe arvestama ka elektri hinna kolmekordse tõusuga. «Eks nüüd tuleb selgeks teha, kas tähtsam on elektrijaamade kõrgem väärtus või madal elektrienergia hind siinsetele tarbijatele,» rääkis Lauri.
  Tema sõnul on NRG senine seisukoht, et elektri hind tõuseb mõõdukalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.