• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  NRG Energy äriplaani saatus selgub nädala pärast

  NRG äriplaani arutamist nädala pärast toimuval valitsuse istungil kinnitas nii majandusminister oma pressiesindaja kaudu kui ka valitsuse majandusnõunik Heido Vitsur.
  NRG Energy Eesti esindaja Hillar Lauri ütles eile, et Ameerika energiafirma ootab Eesti valitsuselt konkreetset otsust, kellega ja millise aja jooksul peavad nad alustama läbirääkimisi energiatootmise ühisettevõtte moodustamiseks.
  Ta rääkis, et NRG on pärast teede- ja sideministri Raivo Vare juhitud asjatundjate komisjoni otsust Narva elektrijaamade äriplaani kohta endiselt kindel oma soovis jätkata Eestiga koostööd. NRG eeldab nüüd, et valitsus määrab kohe konkreetsete volitustega riigi esindajad ja ajagraafiku läbirääkimisteks, ütles Lauri.
  Raivo Vare juhitav komisjon on teinud valitsusele ettepaneku mõned NRG senise äriplaani lähtealused ümber hinnata.
  Ühe Põhjamaa energiafirma esindaja sõnul levib Põhjamaade energiatootjate seas kuuldus, et valitsus langetab NRG suhtes positiivse otsuse, kuid vastutasuks saavad Eesti ettevõtjad osaluse elektrijaamade baasil loodavas energiaettevõttes.
  Lauri kinnitas, et NRG ei ole kellegagi mingeid sellesarnaseid kokkuleppeid sõlminud ega ole sellest ka midagi kuulnud.
  Ülemöödunud nädalal teatas Eesti Energia koos partneritega projektist rajada Eesti ja Soome vahele merealune elektrikaabel. Kaabli rajamisega kaasneva Eestis toodetud elektrienergiale uue turu avanemisega seoses on räägitud elektrijaamade väärtuse ümberhindamisest.
  Lauri sõnul on NRG valmis alustama läbirääkimisi nii elektrijaamade väärtuse, elektritariifide kui ka põlevkivi kaevandamise tingimuste kaasamise üle äriplaani.
  Küsimusele, kui palju on NRG nõus elektrijaamade eest rohkem maksma, vastas Lauri, et eks lõplik seisukoht selgub läbirääkimistel.
  Kui valitsus arvab, et Narva jõujaamade väärtus on kolm korda suurem kui praegu, siis peab kohe arvestama ka elektri hinna kolmekordse tõusuga. «Eks nüüd tuleb selgeks teha, kas tähtsam on elektrijaamade kõrgem väärtus või madal elektrienergia hind siinsetele tarbijatele,» rääkis Lauri.
  Tema sõnul on NRG senine seisukoht, et elektri hind tõuseb mõõdukalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.