Elavnemist pole börsil näha

29. september 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil jätkus esmaspäeval stabiilselt keskpärase käibega ja langeva hinnatrendiga. ÄP indeks lõpetas päeva 3,67protsendise kukkumisega 335,17 punktil. Börsisüsteemi päevakäive oli 21,48 mln kr.

25st börsisüsteemis kaubeldavast aktsiast ei leidnud eile kauplemishuvi tervelt 9 ja veel 4 aktsia hind jäi muutumatuks. Pisemate aktsiate äärmiselt väike likviidsus on küllalt iseloomulik turu hetke olukorrale. Tõusjate ja langejate suhe oli eile 2:10.

Põhinimekirjas ei suutnud plusspoolele jääda ükski aktsia. Teist päeva järjest tegid suurima kukkumise Ühispanga (-9,3%) ja Forekspanga (-8,0%) aktsia. Languse põhjuseid tuleb endiselt otsida turu üldisest nõrkusest ja Forekspanga puhul kindlasti segasest ühinemisprotsessist.

Ka Hansapanga aktsia tegi eile korraliku 3,26protsendise kukkumise. Maaklerite sõnul leidus pärastlõunases kauplemise Hansapanga aktsiale ka mõningaid ostjaid.

Lisanimekirjas paistis kiire, ligi 15,5protsendise tõusuga silma Rakvere lihakombinaadi aktsia. Tõus ei tulenenud siiski mitte hinnataseme tõusust, vaid ostu-müügihinna vahest ja sellest, et päeva ainus tehing oli ostutehing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing