• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu abilinnapea oli ebaobjektiivne

  Vahekohus tuvastas, et linnavalitsus on rikkunud riigihangete seadust ja kohustas linnavalitsusel tühistama oma 8. septembri otsus kinnitada linnamuuseumi renoveerimise riigihanke pakkumuse võitjaks AS Linnaehitus.
  Merko Ehitus kahtles, kuidas saab Tartu ehitusfirma Linnaehitus15,067 miljoni krooni suurune pakkumus olla kõige soodsam, kui see oli nende firma omast ligi miljon krooni kallim.
  Oma kaebuses viitas Merko Ehitus ka asjaolule, et hindamiskomisjoni liige Astok on Linnaehituse juhataja Alar Kroodo tädipoeg.
  Eile teatavaks tehtud vahekohtu otsuse kohaselt erineb Astoki antud hinne Merko Ehituse pakkumusele märgatavalt ülejäänud komisjoniliikmete hinnetest. Vahekohus leidis, et kui elimineerida Astoki hinded, oleks Merko Ehitus võitnud veenvalt.
  Astok kinnitas eile, et ta on olnud oma otsustes objektiivne. «Käitusin selle järgi, mida mina teadsin ühest või teisest ehitusfirmast, nende tööstiilist ja nende ehitatud objektidest,» lisas ta.
  Peale Linnaehituse ja Merko Ehituse pakkumuse hindas komisjon ka ASi Tevo, ASi Ehitusfirma Rand & Tuulberg, ASi Tartu REV ja ASi Paide MEK pakkumust.
  «Vastavalt vahekohtu otsusele peab Tartu linnavalitsuse hindamiskomisjon vaatama pakkumusmaterjalid uuesti läbi ning tegema uue otsuse,» lausus riigihangete ameti hankekorralduse osakonna juhataja kt Tiina Loosaar.
  Hindamiskomisjoni esimees, Tartu abilinnapea Kaarel Sahk ütles, et komisjon teeb nüüd kas täiendava ekspertiisi või korraldab uue hindamise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.