• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IBRi müügisaali kujundamisest ei saa rääkida lihtlausetega

  Erakordne kompott, iseloomustavad IBRi kontori ja müügistendi suvel valminud kujundust Signe ja Gildardas Stokas (sisearhitektuuribüroo GS-DIS). Lihtlausetega siinse kujunduse valmimist iseloomustada ei saa. Protsessis mängisid olulist rolli väljaspool Eestit asuvad jõud.
  Nimelt müüs Rootsi emafirma ettevõtte elektrikarbikuid tootva osa Lexelile, IBRile jäid valgustid. Nii juhtuski, et poole töö pealt pidid Stokased, kellele oli antud tellimus muuta vana ladu esinduslikuks IBRi müügisaaliks, orienteeruma ümber ja kujundama vaid nurgakese IBRi jaoks, kuna Lexel tõi kujundama firmadisaineri Rootsist.
  Müügisaali valmimisprotsessis Stokased ja Rootsi disainer omavahel ei suhelnud. Nii jäigi vaid arvata, mida Lexeli disainer oma poolel ette võtta kavatseb. «Vahepeal hoidsime küll hinge kinni, et mida ta ette võtab,» selgitab Signe Stokas. Võinuks tekkida olukord, et kaks saalipoolt poleks kohe kuidagi kokku klappinud. Müügikohas jookseb mõtteline sirm kahe firma toodangu vahel. Mõtteline sirm jooksis ka kujundajate vahel.
  Ometi seisavad ruumis teineteise kõrval Lexeli elektriinstallatsioonitooted ja IBRi eksklusiivvalgustid silma riivamata. IBRi stend on sinine, moodustades kontrastse tausta suures osas valgete eksponaatidega.
  Kolmanda korruse kontoriruumide seinad ja erksavärvilised põrandad olid algmaterjalina olemas. Disainerite ülesandeks jäi sulatada olemasolevasse mööbel, aga vahel on huvitav kujundada objekte, kus sa ei saa kõike alates nullist oma äranägemise järgi teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.